Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας

Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας

Καταψηφίστηκε χθες 27.01.2023 από την Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε κατά της κυβέρνησης ην Τετάρτη ο ΣΥΡΙΖΑ.

Υπέρ της πρότασης δυσπιστίας ψήφισαν 143 βουλευτές και κατά 156 βουλευτές. Συνολικά ψήφισαν 299 βουλευτές, ενώ απουσίαζε ο μέχρι πρότινος βουλευτής της Ν.Δ. Ανδρέας Πάτσης.

Προηγήθηκε σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα, με επίκεντρο την υπόθεση των παρακολουθήσεων. 

Κατά την τοποθέτησή του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι οι υποκλοπές πλέον είναι αποδεδειγμένες από την κατά το Σύνταγμα αρμόδιας Ανεξάρτητης Αρχής, ότι πρόκειται για ένα οργανωμένο παρακρατικό σύστημα που κατευθύνεται απευθείας από το Μαξίμου και ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έδινε απαντήσεις στα επίμονα ερωτήματα της αντιπολίτευσης, αλλά έθετε και όσα εμπόδια μπορούσε προκειμένου να μην διερευνηθεί επί της ουσίας η υπόθεση.

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του ανέφερε ότι στην επιστολή που έλαβε από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου, δεν αναφερόταν τα ονόματα των προσώπων που παρακολουθούνται, υπονοώντας ιδιαίτερη μεταχείριση και προνομιακή σχέση με την ΑΔΑΕ καθώς και εξωθεσμική σχέση με μερίδα του φιλικού προς αυτόν τύπου. Εκανε λόγο επίσης για άλλα θέματα, όπως τις παρακολουθήσεις του ΚΚΕ επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ, την δίκη για την πυρκαγιά στο Μάτι, τις «βαλίτσες του κ. Καλογρίτσα». Για τα ερωτήματα πάντως που αφορούν στην πρόταση δυσπιστίας, δεν έγινε καμία αναφορά.

Exit mobile version