Επέστρεψε στην Ελλάδα η ΕΜΑΚ

Επέστρεψε στην Ελλάδα η ΕΜΑΚ

Επέστρεψε στην Ελλάδα, λίγο πριν τις 23.00 το βράδυ της Κυριακής 12.2.2023, η ελληνική αποστολή διάσωσης που επιχειρούσε στην Τουρκία μετά τον ισχυρό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ την περασμένη Δευτέρα. Τα στελέχη της ΕΜΑΚ από την πρώτη στιγμή έσπευσαν στην Τουρκία, για να συμβάλουν στις προσπάθειας ανεύρεσης και διάσωσης εγκλωβισμένων στα συντρίμμια των κτηρίων που έπεσαν από τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ, που έχει σκοτώσει περισσότερους από 32.000 ανθρώπους συνολικά.

Για 6 ημέρες, τα στελέχη της ΕΜΑΚ με αυταπάρνηση βρήκαν, απεγκλώβισαν και βοήθησαν δεκάδες ανθρώπους στην Τουρκία, οι οποίοι είτε εγκλωβίστηκαν στα ερείπια των κτιρίων που κατέρρευσαν, είτε βρέθηκαν στο δρόμο μετά τους θηριώδεις σεισμούς-μαμούθ που έπληξαν τις νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας. Οι Έλληνες διασώστες γνώρισαν την αποθέωση και τη συγκίνηση των Τούρκων πολιτών και όχι μόνο. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά τη συνάντησή του με τον Νίκο Δένδια, δήλωσε ότι τον «ευχαρίστησα για την υποστήριξη και την αλληλεγγύη του ελληνικού κράτους και του ελληνικού λαού μετά τον καταστροφικό σεισμό…Η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που προσέφεραν βοήθεια στην Τουρκία. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, ένας γείτονας που τείνει χείρα βοηθείας, είναι ένας πραγματικός γείτονας ».

Την ελληνική αποστολή υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης και η φυσική ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και μέλη του ΕΚΑΒ.

Exit mobile version