Αντιπολίτευση: Αποδοκιμασία στις εξαγγελίες Μητσοτάκη προς συνταξιούχους

Αντιπολίτευση: Αποδοκιμασία στις εξαγγελίες Μητσοτάκη προς συνταξιούχους

Η εξαγγελία του πρωθυπουργού για εφάπαξ βοήθημα 200 – 300 ευρώ στους συνταξιούχους προκάλεσε την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που κάνουν λόγο για κοροϊδία.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία καταγγέλλεται προσπάθεια εξαπάτησης ων συνταξιούχων από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Ο κ. Μητσοτάκης τάζει στους συνταξιούχους για μια ακόμα φορά λαγούς με πετραχήλια. Αφού επί τριάμιση χρόνια τους εξαπάτησε, τώρα προεκλογικά ανακοίνωσε ένα εφάπαξ μικρό επίδομα, που έχει ήδη φάει η ακρίβεια» καθώς και ότι «Στον εμπαιγμό του κ. Μητσοτάκη οι συνταξιούχοι θα δώσουν την ισχυρή απάντησή τους στις εκλογές.»

Ο Δημήτρης Μάντζος, εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ., έκανε λόγο για εμπαιγμό των συνταξιούχων από τον πρωθυπουργό και σημείωσε ότι «παρά τις δεσμεύσεις του το 2019 ότι θα καταργήσει το νόμο Κατρούγκαλου που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Πρωθυπουργός όχι μόνο διατήρησε την προσωπική διαφορά στις συντάξεις, αλλά επιχειρεί προεκλογικά να ρίξει στάχτη στα μάτια των συνταξιούχων, που δεν πήραν αύξηση. Αρκετά με τον εμπαιγμό της Νέας Δημοκρατίας».

Από το ΚΚΕ σχολιάσθηκε ότι «η άρση των αδικιών του νόμου Κατρούγκαλου και των άλλων αντιασφαλιστικών νόμων των κυβερνήσεων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, δεν γίνεται μέσα από προεκλογικά επιδόματα φτώχειας κι εξαγοράς» και ότι «άμεση και πραγματική ανακούφιση μπορεί να αποτελέσει αυτό που ζητούν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι και στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις το ΚΚΕ: Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, κύριες κι επικουρικές, με ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς και κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων».

Εκ μέρους του ΜέΡΑ25, ο εκπρόσωπός του Μιχάλης Κριθαρίδης δήλωσε «Η κοροϊδία των συνταξιούχων από τις μνημονιακές Κυβερνήσεις συνεχίζεται, όπως φάνηκε και από τις εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη. Ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση, που τόσο καιρό μαζί με τον αρμόδιο Υπουργό τον κ. Χατζηδάκη, προσπαθούσαν να εξαπατήσουν τους συνταξιούχους υποσχόμενοι δήθεν αυξήσεις, όταν αποδείχθηκε ότι αυτές ήταν ανύπαρκτες, εφηύραν το τρικ του προεκλογικού επιδόματος! Τόσο ξεδιάντροπος και εξόφθαλμος είναι ο εμπαιγμός των συνταξιούχων από την σημερινή Κυβέρνηση, αλλά και συνολικά τις μνημονιακές Κυβερνήσεις, που διαρκώς βαφτίζουν το κρέας ψάρι για να αποκρύψουν τις βάρβαρες μνημονιακές περικοπές στις συντάξεις. Αντί για έκτακτες πενιχρές ενισχύσεις, πρέπει να ανατραπούν οι μνημονιακές περικοπές των συντάξεων από όλους τους συνταξιοδοτικούς νόμους των μνημονιακών Κυβερνήσεων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ. Οι συνταξιούχοι, κ. Μητσοτάκη, δεν ξεγελιούνται, ούτε από πολυδιαφημισμένες αυξήσεις που δεν βλέπουν στην τσέπη τους ούτε από προεκλογικούς μποναμάδες. Ως εδώ, λοιπόν, η κοροϊδία σας». 

Exit mobile version