Εύα Καϊλή: Παραμένει στη φυλακή

Εύα Καϊλή: Παραμένει στη φυλακή

Απορρίφθηκε από τις βελγικές αρχές αργά το βράδυ της Πέμπτης 16.2.2023 και η τρίτη αίτηση αποφυλάκισης που υπέβαλλε η κυρία Καϊλή.  Η θέση της ενώπιον της βελγικής δικαιοσύνης χειροτερεύει διαρκώς, παρά την κίνηση που έκανε, προσλαμβάνοντας τον δικηγόρο Σβεν Μαρί, που θεωρείται από τους καλύτερους των Βρυξελλών. Εκτός από την απόρριψη της αίτησης, προέκυψε και επιπλέον ένα δυσάρεστο για αυτήν γεγονός, καθώς ο εισαγγελέας που διεξάγει τις έρευνες αναβαθμίζει το κατηγορητήριο με την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

Η υπερασπιστική της γραμμή πάντως φαίνεται ότι θα επιμείνει στην άρνηση κάθε κατηγορίας, μιλώντας για σκευωρία και αμφισβητώντας, μεταξύ των άλλων και την αξιοπιστία του Μάριο Παντσέρι, ο οποίος φέρεται να έχει καταθέσει σε βάρος της, στο πλαίσιο της συμφωνίας που έχει κάνει με τη βελγική δικαιοσύνη, προκειμένου να τύχει ευνοϊκότερης αντιμετώπισης.

Με τις εξελίξεις αυτές, φαίνεται ότι το πρόβλημα για την κυρία Καϊλή είναι μεγάλο και δεν διαφαίνεται άμεσα κάποια θετική για αυτήν εξέλιξη. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά την πρόσληψη και παρουσία του νέου δικηγόρου της, του Σβεν Μαρί, η προφυλάκιση συνεχίζεται, παρά την επίκληση του ρόλου της ως μητέρα και το την προβολή του επιχειρήματος ότι πρέπει να βρίσκεται κοντά στο παιδί της.

Κατά της απορριπτικής απόφασης στην αίτηση αποφυλάκισης, η κυρία Καϊλή έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση εντός 2 ημερών, η οποία – αν κατατεθεί- θα συζητηθεί σε 15 μέρες.

Exit mobile version