Νέα Σμύρνη: Η αδερφή της 14χρονης είχε εξαφανιστεί για τρεις εβδομάδες

Νέα Σμύρνη: Η αδερφή της 14χρονης είχε εξαφανιστεί για τρεις εβδομάδες

Η υπόθεση μαστροπείας μιας 14χρονης στη Νέα Σμύρνη έχει προκαλέσει σοκ. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της μητέρας της, η αδελφή της, η οποία είναι 16 ετών, είχε φύγει από τη δομή που φιλοξενούσε την αδελφή της πριν από περίπου τρεις εβδομάδες. Δύο από τους τρεις κατηγορούμενους για τους βιασμούς της 14χρονης οδηγήθηκαν ήδη στη φυλακή μετά την απολογία τους.

Όλοι οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων των αδικημάτων της μαστροπείας, των γενετήσιων πράξεων με ανήλικο και της παιδικής πορνογραφίας. Τα κινητά τηλέφωνα των κατηγορουμένων και της 14χρονης εξετάζονται από τις αρχές και έχουν δώσει στοιχεία για τη δράση των προφυλακισμένων. Ο δικηγόρος της μητέρας της 14χρονης δήλωσε ότι η αδελφή της έχει επιστρέψει στη δομή και είναι ασφαλής, αν και η μητέρα των κοριτσιών ήξερε ότι οι ανήλικες έφευγαν από τη δομή, παρόλο που είχε διαμαρτυρηθεί.

Ο δικηγόρος δήλωσε τα εξής:

«Η μητέρα το γνώριζε και επανειλημμένως και εγγράφως είχε διατυπώσει τα παράπονα και τις καταγγελίες της για της συνθήκες προστασίας που υπήρχαν ή δεν υπήρχαν για τα δύο κορίτσια της που βρίσκονταν στη συγκεκριμένη δομή. Την ενημέρωνε η δομή και το μάθαινε από τα ίδια τα κορίτσια μέσω τηλεφωνικών επικοινωνιών. Είναι χαρακτηριστικό πως πριν από μερικούς μήνες, τον Σεπτέμβριο, χάθηκαν τα ίχνη του μεγάλου κοριτσιού για τρεις εβδομάδες, με αποτέλεσμα να εκδοθεί Amber Alert και να γίνει αναζήτηση μέσω τηλεοπτικής εκπομπής»

Ο δικηγόρος των ανήλικων κοριτσιών αποκάλυψε ότι η μητέρα τους είχε διαμαρτυρηθεί στη δομή για την κακή τους μεταχείριση, όμως δεν επιτεύχθηκε τίποτα. Σύμφωνα με τον δικηγόρο, η δομή δεν είχε αρκετούς φρουρούς για να προστατεύσει τα παιδιά και έπαιρναν ελεύθερα τις αποφάσεις τους για το πότε θα φεύγουν και πότε θα επιστρέφουν, χωρίς κανέναν έλεγχο ή περιορισμό. Αυτή η κατάσταση έκανε τα παιδιά ευάλωτα και τα έθετε σε κίνδυνο.

Επομένως, η προτεραιότητα είναι να απομακρυνθούν από αυτή τη δομή και να μεταφερθούν σε μια άλλη δομή που θα παρέχει καλύτερες συνθήκες προστασίας και ασφάλειας.

Exit mobile version