Τέμπη: το μνημόσυνο για τα θύματα

Τέμπη: το μνημόσυνο για τα θύματα

Σήμερα πραγματοποιήθηκε μια τελετή επιμνημόσυνης δέησης για τα θύματα του τραγικού ατυχήματος στα Τέμπη, στο νέο σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο παρεκκλήσι του Αγίου Φιλίππου του Διακόνου, εντός του σταθμού, και προεξέχουσα προσωπικότητα που προήδρευσε ήταν ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

Η τελετή προκάλεσε συγκίνηση, με πολλούς ανθρώπους να συγκεντρώνονται στο παρεκκλήσι κρατώντας ένα λουλούδι και να ανάβουν ένα κερί στη μνήμη των 57 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στο ατύχημα. Ταυτόχρονα, το δικαστικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον συμβασιούχο σταθμάρχη, ο οποίος θα απολογηθεί αύριο στον ειδικό εφέτη-ανακριτή.

Στην αυριανή δίκη, ο σταθμάρχης θα ισχυριστεί ότι έληξε η βάρδια του στις 10 το βράδυ και αποχώρησε στις 10:15.

Την ίδια ημέρα, εκτός από τον συμβασιούχο σταθμάρχη, θα περάσει ενώπιον του ανακριτή και ο παλαιότερος σταθμάρχης, που είχε βάρδια τη νύχτα του δυστυχήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτός φέρεται να αποχώρησε από το σταθμό πριν από την άφιξη του τρένου, αντίθετα με τους κανονισμούς που απαιτούν από τον σταθμάρχη να παραμένει στη θέση του μέχρι την άφιξη όλων των αμαξοστοιχιών του τρένου. Στην απολογία του, αναμένεται να ισχυριστεί ότι είχε εκτελέσει τα καθήκοντά του και είχε ενημερώσει τον επόπτη για την απουσία της τελευταίας αμαξοστοιχίας και ότι δεν ευθύνεται για την τραγωδία.

Η δικαστική διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει αρκετό καιρό και η ανακριτική διαδικασία θα προσπαθήσει να διερευνήσει την πλήρη εικόνα των γεγονότων. Η τραγωδία στα Τέμπη έχει προκαλέσει αντιδράσεις και θλίψη σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ οι οικογένειες των θυμάτων είναι ακόμη σε βαθιά σοκ και πένθος.

Exit mobile version