Έλον Μασκ: οι νέες αλλαγές του Twitter

Έλον Μασκ: οι νέες αλλαγές του Twitter

Ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε νέες κανονιστικές αλλαγές στο Twitter, που επικεντρώνονται στην προώθηση των επαληθευμένων χρηστών και στην περιορισμένη πρόσβαση όσων δεν πληρώνουν συνδρομή. Ο ιδιοκτήτης της πλατφόρμας θέλει να αυξήσει τα έσοδα και έτσι θα εφαρμοστεί μια νέα πολιτική από τις 15 Απριλίου. Με τις νέες αλλαγές, οι δυνατότητες για δωρεάν χρήση θα περιοριστούν ακόμη περισσότερο, ενώ τα προνόμια θα δοθούν μόνο στους χρήστες που επιλέγουν να καταβάλλουν μηνιαία συνδρομή, η οποία θα κυμαίνεται από 7 έως 8 ευρώ.

Ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε πρόσφατα σημαντικές αλλαγές στο Twitter, οι οποίες θα ευνοήσουν τους επαληθευμένους χρήστες σε βάρος όσων δεν έχουν το Twitter Blue. Οι χρήστες χωρίς συνδρομή δεν θα μπορούν πλέον να ψηφίζουν σε δημοσκοπήσεις, ενώ η καρτέλα «Για εσάς» θα εμφανίζει μόνο τις αναρτήσεις των επαληθευμένων χρηστών. Ο Μασκ υποστηρίζει ότι αυτές οι αλλαγές αποτελούν τον μόνο ρεαλιστικό τρόπο να αντιμετωπιστούν οι προηγμένοι ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης που κυριαρχούν στην πλατφόρμα. Παρόλα αυτά, ο αντίκτυπος αυτών των αλλαγών παραμένει άγνωστος και οι επιλογές του Μασκ συνήθως αντιμετωπίζουν έντονες επικρίσεις.

Ειδικοί επισημαίνουν ότι αυτές οι αλλαγές δεν θα επηρεάσουν τα bots και ότι οι επιλογές του δισεκατομμυριούχου έχουν ως στόχο την αύξηση των συνδρομών, ενώ η πλατφόρμα βρίσκεται σε οικονομική αδυναμία. Οι πρόσφατες αλλαγές που ανακοίνωσε ο Έλον Μασκ εντάσσονται στην πολιτική της πλατφόρμας να περάσει από τη δωρεάν στην πληρωμένη έκδοση. Ο ιδιοκτήτης του Twitter αναζητά νέους τρόπους για να αυξήσει τα έσοδα της εταιρείας και να βελτιώσει την οικονομική της κατάσταση, και αυτό συμπεριλαμβάνει την επιβολή συνδρομής σε μερικές υπηρεσίες και την παροχή προνομίων στους χρήστες που καταβάλλουν αυτήν τη συνδρομή.

Αν και οι αλλαγές προκαλούν αντιδράσεις από ορισμένους χρήστες και κριτικούς του Twitter, η εταιρεία είναι αποφασισμένη να συνεχίσει με αυτήν την πολιτική και να βελτιώσει την οικονομική της κατάσταση μέσω της προσφοράς νέων υπηρεσιών και πακέτων στους χρήστες. Είναι απίθανο να σταματήσει ο Έλον Μασκ στο πλαίσιο αυτό και πιθανότατα θα συνεχίσει να επιβάλλει νέες αλλαγές και πολιτικές στο Twitter στο μέλλον.

Exit mobile version