Τραμπ: υποστηρίζει ότι θα μπορούσε να λήξει τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας σε ένα 24ωρο

Τραμπ: υποστηρίζει ότι θα μπορούσε να λήξει τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας σε ένα 24ωρο

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εξέφρασε την αισιοδοξία του σε αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, καθώς υποστήριξε ότι θα μπορούσε να λύσει τον πόλεμο στην Ουκρανία μέσα σε… μία μόνο ημέρα. Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα “New York Post”, ο Τραμπ θεωρεί ότι θα μπορούσε να διαπραγματευτεί μια ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας, κάτι που δεν έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα με τις πολλαπλές προσπάθειες διαπραγμάτευσης των δυτικών χωρών και των δύο πλευρών.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Τραμπ επεσήμανε ότι αν δεν επιτευχθεί λύση στον πόλεμο μέχρι τις προεδρικές εκλογές του 2024, τότε θα βρει αυτός τη λύση μέσα σε μία ημέρα μαζί με τους προέδρους της Ουκρανίας και της Ρωσίας, αν και δεν θέλει να δώσει λεπτομέρειες για το πώς θα το πετύχει. Εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για τον πόλεμο στην Ουκρανία, λέγοντας ότι θα μπορούσε να επιδεινωθεί και να εξαπλωθεί σε άλλες περιοχές της Ευρώπης.

Τόνισε επίσης την επιθυμία του να βρεθεί μια δίκαιη και διαρκής λύση στο πρόβλημα, που θα σέβεται τα συμφέροντα όλων των εμπλεκομένων πλευρών και θα αποφύγει την επιδείνωση της κατάστασης. Ανέφερε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να παραμείνουν ενωμένες και ισχυρές για να αντιμετωπίσουν την παγκόσμια απειλή της ρωσικής επέμβασης στην Ουκρανία.

Ο πρώην πρόεδρος εξέφρασε επίσης την πεποίθησή του ότι η Ουκρανία πρέπει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και να λάβει την υποστήριξη των δυτικών συμμάχων της. Εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για τον ρόλο της Κίνας στον παγκόσμιο στρατιωτικό ανταγωνισμό και την ανάγκη για αύξηση του αμυντικού προϋπολογισμού των ΗΠΑ.

Exit mobile version