Σχεδίαζαν επίθεση σε εβραϊκό εστιατόριο στην Αθήνα – Συνελήφθησαν δύο Πακιστανοί

Σχεδίαζαν επίθεση σε εβραϊκό εστιατόριο στην Αθήνα – Συνελήφθησαν δύο Πακιστανοί

Δύο Πακιστανοί άνδρες, οι οποίοι θεωρούνταν μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης, συνελήφθησαν από τις ελληνικές αρχές ασφαλείας, μετά από συντονισμένη επιχείρηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδίαζαν να επιτεθούν σε ένα εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο λειτουργούσε επίσης ως άτυπος χώρος συνάντησης για Εβραίους.

Από τα μέχρι στιγμής υπάρχοντα στοιχεία, δεν προκύπτει ότι στόχευαν να πλήξουν ελληνικούς στόχους, αλλά στόχευαν χώρους εβραϊκού ενδιαφέροντος. Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών είχε συγκεντρώσει αποσπασματικές πληροφορίες για τους συλληφθέντες. όπως έγινε γνωστό, οι αναλυτές της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφορίων, συνέθεσαν «τα κομμάτια του παζλ», με αποτέλεσμα να χαρτογραφήσουν τον τρομοκρατικό πυρήνα διεθνούς τρομοκρατίας.

Ο «εγκέφαλος» του δικτύου φέρεται να ήταν Πακιστανικής καταγωγής και να εδρεύει στο Ιράν. Οι επιθέσεις βρίσκονταν σε προπαρασκευαστικό στάδιο, με τους τρομοκράτες να αλλάζουν συχνά τον τρόπο υλοποίησης του σχεδίου, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης δηλητηρίου, πυροβολικού ή εκρηκτικών.

Όπως έγινε γνωστό, οι δράστες λάμβαναν εντολές από ηγετικό πρόσωπο της οργάνωσης στο εξωτερικό για κάθε επίθεση που προγραμματίζανε. Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον ανακριτή για να απολογηθούν για τις πράξεις τους.

Exit mobile version