Θεσσαλονίκη: Φθορές στο αντιτορπιλικό «Βέλος» προκάλεσαν οι ισχυροί άνεμοι

Θεσσαλονίκη: Φθορές στο αντιτορπιλικό «Βέλος» προκάλεσαν οι ισχυροί άνεμοι

Οι ισχυροί άνεμοι, που συνοδεύουν την έντονη κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα μας, προκάλεσαν ζημιές στο ιστορικό πλοίο “Βέλος”, που βρίσκεται αγκυροβολημένο στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης. Το πλοίο λειτουργεί ως μουσείο του αγώνα ενάντια στη δικτατορία και είναι γνωστό για τον ιστορικό του ρόλο. Η δυσάρεστη είδηση δόθηκε στη δημοσιότητα από τον ποιητή και συγγραφέα Μανόλη Ξεξάκη.

Στην ανάρτησή του στο facebook ο κ. Ξεξάκης αναφέρει :

«Το μαϊστράλι, ο ΒΔ άνεμος, έχει υμνηθεί περισσότερο από όλους τους ανέμους στα παλαιότερα τραγούδια και ποιήματα, επειδή βοηθούσε στη ναυσιπλοϊα με πανιά.

Σήμερα τρύπησε και το ιστορικό αντιτορπιλικό ΒΕΛΟΣ, που τώρα -παροπλισμένο- λειτουργεί ως μουσείο αντιδικτατορικού αγώνα στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Έσπασαν οι κάβοι των μπαλονιών, ο καπετάνιος έβγαλε τους ναύτες στην παραλία, ο ίδιος έμεινε απάνω, και το βαπόρι κοπανιόταν στον ντόκο ανηλεώς. Έσπασε το ξύλινο κράσπεδο, έσπευσε ναυαγοσωστικό που το έδεσε καλύτερα σε ποντισμένη σημαδούρα, συν που το κρατούσε κάποιες ώρες για να μην το πλαγιάσει το γεμάτο 7άρι με ριπές 77 Km/h»

Exit mobile version