Εκλογές 2023: Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινά τον προεκλογικό αγώνα σε «γαλάζια κάστρα»

Εκλογές 2023: Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινά τον προεκλογικό αγώνα σε «γαλάζια κάστρα»

Καθώς η προεκλογική περίοδος έχει ξεκινήσει, ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να προσεγγίσει τους πολίτες που μέχρι στιγμής δεν είχαν πολιτικές ή εκλογικές σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με τα αποτελέσματα των επιλογών της κυβέρνησης. Η ομάδα του σχεδιάζει ήδη τις επισκέψεις τους σε παραδοσιακά “κάστρα” της Δεξιάς. Σήμερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά τις προεκλογικές του περιοδείες στην Αργολίδα και τη Μεσσηνία, περιοχές όπου η Νέα Δημοκρατία είχε μεγάλη επιρροή το 2019.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε έκπληξη στους συνεργάτες του με την απόφασή του να επισκεφθεί περιοχές της Πελοποννήσου που αποτελούν παραδοσιακά προπύργια της Δεξιάς και στις οποίες η Νέα Δημοκρατία έλαβε ψηφοδέλτια κοντά στο 44% στις προηγούμενες εκλογές. Η επιλογή του να επισκεφθεί αυτές τις περιοχές δεν ήταν τυχαία, αλλά συμπεριλαμβάνεται σε ένα σχέδιο που έχει ετοιμαστεί εδώ και μήνες στα γραφεία της Κουμουνδούρου, έτσι ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να προσεγγίσει ακόμη και ανθρώπους που δεν τον έχουν ψηφίσει ποτέ στο παρελθόν.

Η εκτίμηση που επικρατεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι πως και στα πιο συντηρητικά τμήματα των ψηφοφόρων, επικρατεί μεγάλη απογοήτευση από την κυβερνητική πολιτική. Και κατά κύριο λόγο, από την ακρίβεια, αλλά και από τα όσα ακολούθησαν της τραγωδίας στα Τέμπη. Επομένως, πιστεύουν ότι υπάρχει περιθώριο να πείσουν και δεξιούς ψηφοφόρους να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι, πάντως, σαφές πως η «επιχείρηση γοητείας» των συντηρητικών ψηφοφόρων θα συνεχιστεί. Σε αυτό το σχέδιο εντάσσεται και μια σειρά από περιοδείες σε περιοχές όπου παραδοσιακά κυριαρχεί η Δεξιά, αλλά και με συνεντεύξεις σε Μέσα Ενημέρωσης που έχουν ταυτιστεί με τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Exit mobile version