ΗΠΑ: Ποινική δίωξη κατά του Τραμπ

ΗΠΑ: Ποινική δίωξη κατά του Τραμπ

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αντέδρασε έντονα για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του από τη δικαιοσύνη της Νέας Υόρκης, για την υπόθεση δωροδοκίας της Στόρμι Ντάνιελς, με αντάλλαγμα τη σιωπή της.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του : «Αυτός είναι πολιτικός διωγμός και ανάμιξη στις εκλογές στο υψηλότερο επίπεδο στην ιστορία», και υποστήριξε ότι η υπόθεση αυτή θα αποβεί «σε βάρος του Τζο Μπάιντεν», του διαδόχου του και πιθανού αντιπάλου του στις επόμενες προεδρικές εκλογές του 2024.

«Με διώκουν επειδή ξέρουν πως θα είμαι στο πλευρό του αμερικανικού λαού και ότι δεν μπορώ να έχω δίκαιη δίκη στη Νέα Υόρκη», υποστήριξε ο Τραμπ αναφερόμενος στη γενέτειρά του, παραδοσιακά οχυρό των δημοκρατικών.

Από την εισαγγελία του Μανχάταν πάντως εκδόθηκε ανακοίνωση σχετικά με επικοινωνία με δικηγόρο του Τραμπ, στην οποία αναφέρεται: «Επικοινωνήσαμε απόψε με δικηγόρο του Τραμπ για να συντονιστεί η παράδοσή του ενώπιον του εισαγγελέα του Μανχάταν για την απαγγελία κατηγοριών ενώπιον δικαστηρίου της Νέας Υόρκης».

Ο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να παραδοθεί οικειοθελώς στη δικαιοσύνη της Νέας Υόρκης την Τρίτη 4η Απριλίου προκειμένου να του απαγγελθούν κατηγορίες.

Exit mobile version