HΠΑ: Ανεμοστρόβιλος στο Aρκανσο -τουλάχιστον τέσσερις νεκροί

HΠΑ: Ανεμοστρόβιλος στο Aρκανσο -τουλάχιστον τέσσερις νεκροί

Στην πολιτεία Άρκανσο των Ηνωμένων Πολιτειών, ένας ισχυρός ανεμοστρόβιλος προκάλεσε τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων και σοβαρές καταστροφές. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των αξιωματούχων, περίπου 30 άτομα τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.

Η ρεπουμπλικανή κυβερνήτρια του Άρκανσο Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, ανακοίνωσε χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πόλη Γουίν, περίπου 160 χιλιόμετρα ανατολικά της Λιτλ Ροκ, κοντά στα σύνορα με την πολιτεία Τενεσί.

Ο δήμαρχος της Λιτλ Ροκ Φρανκ Σκοτ δήλωσε ότι από την πυροσβεστική και άλλες υπηρεσίες πρώτων βοηθειών διακομίσθηκαν σε νοσοκομεία περίπου 30 τραυματίες. Η αστυνομία ανέφερε πως χτυπήθηκε κυρίως το δυτικό τμήμα της πόλης, ενώ ο δήμαρχος Σκοτ έκανε λόγο για «εκτεταμένες» καταστροφές.

Από το νοσοκομείο Baptist Health Medical Center στη Βόρειο Λιτλ Ροκ, στην άλλη πλευρά του ποταμού Άρκανσο, ανακοινώθηκε ότι πως εισήγαγε 11 τραυματίες, ένας από τους οποίους βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ ο Κέβιν Μπέρτον, διευθυντής του νοσοκομείου Unity Health στην κοντινή Τζάκσονβιλ, ανέφερε ότι διακομίστηκαν εκεί δέκα τραυματίες.

Εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί, καθώς ο αρχηγός της αστυνομίας της Γουίν, ο Ρίτσαρντ Ντένις, δήλωσε σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ότι η πόλη του υπέστη «απόλυτη καταστροφή» και ότι υπάρχουν για δεκάδες παγιδευμένοι στα συντρίμμια.

Exit mobile version