Κόμμα Κασιδιάρη: Πρόεδρός του θα είναι πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου;

Κόμμα Κασιδιάρη: Πρόεδρός του θα είναι πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου;

Πολλές φήμες κυκλοφορούν σχετικά με το εάν ο Ηλίας Κασιδιάρης και η πολιτική παράταξη που δημιούργησε με την ονομασία «Εθνικό Κόμμα Έλληνες» θα καταφέρουν να υποβάλλουν υποψηφιότητα στις επερχόμενες εκλογές, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν στις 21 Μαΐου.

Είναι βέβαια γνωστό ότι ο νόμος 5019/2023 απαγορεύει στα κόμματα να λάβουν μέρος στις εκλογές εάν έχουν ηγετικά στελέχη που έχουν καταδικαστεί για ορισμένα αδικήματα, μεταξύ άλλων και το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, κατόπιν συλλογικής απόφασης του κόμματος, φαίνεται ότι ο πρώην αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος, αναλαμβάνει επικεφαλής του σχηματισμού «Έλληνες». Ο κ. Κανελλόπουλος θεωρείται ως νομικός με μεγάλο κύρος και, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, αντιπροσωπεύει προφανώς την απάντηση του κ. Ηλία Κασιδιάρη.

Ωστόσο, η τελική απόφαση για τη συμμετοχή ή μη του «Εθνικού Κόμματος Έλληνες» στις εκλογές της 21ης Μαΐου αναμένεται να ληφθεί στις 5 Μαΐου από το Α’ Τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο έχει την αρμοδιότητα να ελέγχει τη νομιμότητα συμμετοχής ενός κόμματος ή συνασπισμού κομμάτων στην εκλογική διαδικασία.

Exit mobile version