Αρσάκειο Ψυχικού: Τέσσερις συλλήψεις 15χρονων για bullying

Αρσάκειο Ψυχικού: Τέσσερις συλλήψεις 15χρονων για bullying

Στο Αρσάκειο Ψυχικού εξελίχθηκε μια σοβαρή περίπτωση εκφοβισμού σε βάρος 15χρονου μαθητή από συνομήλικούς του, όπως αποκαλύφθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο. Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν, ενώ αναζητούνται ακόμα δύο άτομα για τη συμμετοχή τους στα γεγονότα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την περασμένη Παρασκευή μεσημέρι, έξι μαθητές ηλικίας 15 ετών στο Αρσάκειο Ψυχικού, κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, έδεσαν με πετονιά σε καρέκλα και έβριζαν τον συμμαθητή τους. Το παιδί φεύγοντας από το σχολείο δεν είπε τίποτα στους καθηγητές, αλλά τα εξωτερικά σημάδια που είχε στο λαιμό έγιναν αντιληπτά από τους γονείς του, οι οποίοι κατήγγειλαν το περιστατικού στην αστυνομία. Το Σάββατο η Προστασία Ανηλίκων συνέλαβε τέσσερις από τους δράστες, ανάμεσά τους και ένα κορίτσι, για εξύβριση κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη βία κατά συναυτουργία.

Από την ΕΛΑΣ εκδόθηκε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται:

«Συνελήφθησαν τέσσερις 15χρονοι ημεδαποί κατηγορούμενοι για εξύβριση, παράνομη βία και επικίνδυνη σωματική βλάβη  σε βάρος συνομηλίκου τους

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, απογευματινές και βραδινές ώρες της 1-4-2023, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, τέσσερις 15χρονοι ημεδαποί κατηγορούμενοι για εξύβριση κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη βία κατά συναυτουργία.

Εκτός των ανωτέρω, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο 15χρονων ημεδαπών, οι οποίοι δεν εντοπίστηκαν στα χρονικά όρια ισχύος της αυτόφωρης διαδικασίας.

Ειδικότερα, άπαντες οι ανωτέρω κατηγορούνται ότι προέβησαν στις ανωτέρω αξιόποινες πράξεις σε βάρος συνομήλικου τους, πρωινές ώρες της 31-3-2023 εντός ιδιωτικού σχολικού συγκροτήματος της Αττικής διαρκούντος του σχολικού προγράμματος.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή».

Exit mobile version