Επανεκκίνηση τρένων για τις επιβατικές αμαξοστοιχίες Αθήνα – Θεσσαλονίκη

Επανεκκίνηση τρένων για τις επιβατικές αμαξοστοιχίες Αθήνα – Θεσσαλονίκη

Ξεκινούν σήμερα, μετά από περισσότερο από έναν μήνα από την τραγωδία στα Τέμπη, τα δρομολόγια των επιβατικών τρένων που συνδέουν την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Μετά από πολλούς ελέγχους ασφαλείας, η επανέναρξη δρομολογίων των τρένων αναμένεται να συμβάλλει στην ανάπτυξη της εμπιστοσύνης του κοινού στην ασφάλεια των μετακινήσεων με τρένα.

Το πρώτο δρομολόγιο της Hellenic Train μετά το ατύχημα στα Τέμπη προγραμματίστηκε να ξεκινήσει στις 08:28 από τον σταθμό της Λαρίσης προς την Καλαμπάκα, καθώς ο υπουργός Επικρατείας και αρμόδιος για θέματα Υποδομών και Μεταφορών Γ. Γεραπετρίτης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Τερεζάκης και στελέχη της Hellenic Τrain θα ταξιδέψουν στο πλευρό των επιβατών για να υπογραμμίσουν την ασφάλεια στις μετακινήσεις. Αντίστοιχα, το δεύτερο δρομολόγιο της ημέρας αναμένεται να ξεκινήσει στις 10:28 από τον σταθμό της Λαρίσης και θα καλύψει τη διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη.

Για την ασφαλή λειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου, θα εφαρμόζονται αυστηρά πρωτόκολλα και μέτρα προφύλαξης, ενώ τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται με περιορισμένες ταχύτητες και μεγαλύτερη διάρκεια διαδρομής. Σε κάθε σταθμό θα υπάρχουν δύο σταθμάρχες και ένας συνοδός, ενώ δύο μηχανοδηγοί θα είναι υπεύθυνοι για κάθε τρένο. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, αρχικά θα λειτουργεί ένα ζεύγος δρομολογίων στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα, ενώ από τις 7 Απριλίου θα πραγματοποιούνται 2 ζεύγη δρομολογίων και από τις 11 Απριλίου θα εκτελούνται 3 ζεύγη δρομολογίων.

Αναλυτικά, τα σημερινά δρομολόγια έχουν ως εξής:

Στην διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα:

Στη διαδρομή Αθήνα – Καλαμπάκα – Αθήνα:

Exit mobile version