Έρχεται η κακοκαιρία Ilina – Έκτακτο δελτίο EMY

Έρχεται η κακοκαιρία Ilina - Έκτακτο δελτίο EMY

Ένα σύστημα κακοκαιρίας, γνωστό ως “ILINA”, αναμένεται να πλήξει τη χώρα μας σήμερα την Τρίτη 3.4.2023, με πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας, και τοπικά μεγάλες συχνότητες κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Το επίπεδο των βροχών αναμένεται να είναι ιδιαίτερα υψηλό, και αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε δρόμους και γέφυρες, καθώς και καταρρακτώδεις ρεύματα στους ποταμούς και τα ρυάκια. Οι κάτοικοι των περιοχών που θα πληγούν πρέπει να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας και να ενημερώνονται για τις προειδοποιήσεις και τις συμβουλές των τοπικών αρχών και της ΕΜΥ.

Αναλυτικά από την ΕΜΥ προβλέπεται:

Για σήμερα Δευτέρα 3.4.2023 προβλέπονται βροχές και καταιγίδες:

α) από τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο

β) από τις προμεσημβρινές ώρες στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά και τη δυτική και νότια Πελοπόννησο

γ) από τις μεσημβρινές ώρες στη Θεσσαλία, την κεντρική Μακεδονία και την κεντρική Στερεά

δ) από το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και βαθμιαία μέχρι τις βραδινές ώρες στη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν.

Για αύριο Τρίτη 4.4.202

α) Οι περιοχές των νησιών του βορείου και ανατολικού Αιγαίου καθώς και των Δωδεκανήσων θα επηρεαστούν από τις κακοκαιρίες μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (04-04-2023).

β) Οι εντατικές βροχοπτώσεις και καταιγίδες αναμένεται να συνεχιστούν στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

γ) Κατά διαστήματα, αναμένονται βροχοπτώσεις στις περιοχές των Κυκλάδων, της Κρήτης, της νότιας Εύβοιας και της νότιας Πελοποννήσου. Επιπλέον, θα παρατηρηθούν ισχυροί νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ στο ανατολικό Αιγαίο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης.

Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται καθημερινά για τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα μέσω των κανονικών δελτίων καιρού της ΕΜΥ και της ιστοσελίδας της στη διεύθυνση www.emy.gr.

Exit mobile version