Κακοκαιρία «Ilina»: Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες

Κακοκαιρία «Ilina»: Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες

Το κύμα κακοκαιρίας «Ilina» συνεχίζει να επηρεάζει τη χώρα, με τα κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και τους θυελλώδεις ανέμους. Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, η κακοκαιρία θα συνεχίσει να εκδηλώνεται σε περιοχές όπως το Ιόνιο, η νότια ηπειρωτική χώρα, η Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες θα επεκταθούν στις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Επιπλέον, αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας, με πιθανότητα για τοπικά έντονα φαινόμενα.

Κατά τη διάρκεια της Τρίτης, από το πρωί έως το απόγευμα, αναμένεται να παρουσιαστούν σημαντικές καιρικές διαταραχές σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, με τη Χαλκιδική, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη να είναι οι περιοχές που θα δεχθούν τα πιο έντονα φαινόμενα, χωρίς ωστόσο να περιοριστούν μόνο σε αυτές τις περιοχές και να συνεχιστούν σε άλλες περιοχές της χώρας.

Πολίτες σε διάφορες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως η Θεσσαλονίκη, η Χαλκιδική και η Θάσος, είχαν προειδοποιηθεί για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα με μηνύματα από το 112. Η βροχόπτωση στη Θεσσαλονίκη ήταν ιδιαίτερα ισχυρή και οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν πτώση δέντρων και αντικειμένων, αλλά ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Υπήρξαν καθυστερήσεις στις αφίξεις πτήσεων στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης και μία ακύρωση. Πτήσεις από τη Lufthansa και τη Ryanair αναγκάστηκαν να προσγειωθούν στην Αθήνα αντί για τη Θεσσαλονίκη λόγω των καιρικών συνθηκών. Μια πτήση της Aegean αναγκάστηκε να επιστρέψει στην Αθήνα και μια πτήση της Ολυμπιακής ακυρώθηκε.

Exit mobile version