Χρέη στην Εφορία: Aνοίγουν οι πλατφόρμες για ρυθμίσεις με 36, 72 και 120 δόσεις

Χρέη στην Εφορία: Aνοίγουν οι πλατφόρμες για ρυθμίσεις με 36, 72 και 120 δόσεις

Σήμερα Παρασκευή αναμένεται να ανοίξουν οι πλατφόρμες για τις ρυθμίσεις των οφειλών που προέκυψαν από την 1η Νοεμβρίου 2021 έως και την 1η Φεβρουαρίου 2023, συμπεριλαμβανομένων των ρυθμίσεων των 72 και 120 δόσεων καθώς και της νέας ρύθμισης των 36-72 δόσεων. Οι οφειλέτες μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέχρι το τέλος του Ιουλίου, προκειμένου να αποφύγουν την κατάσχεση και τον πλειστηριασμό των περιουσιακών τους στοιχείων.

Η νέα ρύθμιση των 36-72 δόσεων που τίθεται σε εφαρμογή, αφορά οφειλέτες οι οποίοι την 1η Νοεμβρίου 2021 δεν είχαν ληξιπρόθεσμες ή αρρύθμιστες οφειλές, ενώ είχαν καταβάλει όλες τις δόσεις των ρυθμίσεων των 72 ή 120 δόσεων, εφόσον είχαν οφειλές ενταγμένες σε αυτές τις ρυθμίσεις.

Η νέα ρύθμιση προσφέρει στους οφειλέτες τη δυνατότητα να εντάξουν τις τυχόν οφειλές τους που έχουν στην πάγια ρύθμιση των 24 ή 48 δόσεων, να τις εντάξουν στη νέα ρύθμιση των 72 δόσεων. Επιπλέον, αν οι οφειλέτες έχουν ήδη ενταχθεί στην πάγια ρύθμιση των 24 ή 48 δόσεων και δημιουργήθηκαν νέες οφειλές μετά την 1η Νοεμβρίου 2021, μπορούν να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση των 36 ή 72 δόσεων. Η ελάχιστη μηνιαία δόση είναι 30 ευρώ και η ρύθμιση συνοδεύεται από ευεργετήματα, όπως η αποδέσμευση τυχόν δεσμευμένων των τραπεζικών λογαριασμών.

Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση, οι παλαιές ρυθμίσεις μπορούν να αναβιώσουν μέχρι την 31η Ιουλίου 2023 με την καταβολή δύο δόσεων, μία τρέχουσα συν μία επιπλέον που αποσβένει παλαιές υποχρεώσεις, με σειρά παλαιότητας. Αυτό περιλαμβάνει επίσης την ένταξη των αρρύθμιστων οφειλών στην πάγια ρύθμιση των 24 ή 48 δόσεων. Η αναβίωση των ρυθμίσεων είναι υποχρεωτική εντός μηνός από την επικύρωση της αναβίωσης και καλύπτει όλους όσους είχαν ενταχθεί νωρίτερα στις 24-48 δόσεις και έχασαν τη ρύθμιση.

Η ρύθμιση χάνεται με τη μη καταβολή δύο συνεχόμενων μηνιαίων δόσεων ή με τη καθυστέρηση της καταβολής των 2 τελευταίων δόσεων της ρύθμισης για διάστημα μεγαλύτερο από δύο μήνες, με συνέπεια την υποχρέωση άμεσης καταβολής του υπόλοιπου των οφειλών.

Exit mobile version