Εκλογές 2023: Υποψήφιοι με τον ΣΥΡΙΖΑ οι Γρηγόρης Γεροτζιάφας και Διάνα Βουτυράκου

Εκλογές 2023: Υποψήφιοι με τον ΣΥΡΙΖΑ οι Γρηγόρης Γεροτζιάφας και Διάνα Βουτυράκου

Με αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του καθηγητή Ιατρικής Γρηγόρη Γεροτζιάφα και της ιδρύτριας της Unique Minds Διάνας Βουτυράκου.

Ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας είναι καθηγητής Αιματολογίας στο πανεπιστήμιο της Σορβόνης, εργάζεται ως Υπεύθυνος στο τμήμα θρόμβωσης στο νοσοκομείο Tenon στο Παρίσι και είναι Διευθυντής της ομάδας έρευνας Καρκίνος και θρόμβωση στο INSERM U938. Η έρευνα της ομάδας του επικεντρώνεται στις αλληλεπιδράσεις ανάμεσα στα καρκινικά κύτταρα και την πήξη του αίματος, στα αντιθρομβωτικά φάρμακα και στη μεταφραστική έρευνα. Η ομάδα του δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη μοντέλων εκτίμησης κινδύνου φλεβικής θρομβοεμβολής σε ασθενείς με καρκίνο, στη διαχείριση της υπογονιμότητας που συνδέεται με αγγειακές και αιματολογικές διαταραχές, στην πρόληψη και θεραπεία αγγειακών επιπλοκών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και στην εκτέλεση μελετών φάσης III για την πρόληψη και θεραπεία της θρόμβωσης που σχετίζεται με τον καρκίνο. Επίσης, είναι ο κύριος ερευνητής σε δύο σημαντικά projects, το COMPASS-CAT και το ROADMAP-Thrombosis,για την μέτρηση του κινδύνου θρόμβωσης σε ασθενείς με συμπαγείς όγκους ή αιματολογικές κακοήθειες.

Η Διάνα Βουτυράκου είναι καθηγήτρια εκπαιδευτικής ρομποτικής και ιδρύτρια της ΜΚΟ Unique Minds. Έχει συμμετάσχει σε παγκόσμιους και πανελλήνιους διαγωνισμούς ρομποτικής, ενώ έχει λάβει σημαντικές διακρίσεις όπως το Greek International Women Award και το Educational Leaders Award. Είναι επίσης G(irls)20 Ambassador και αποτελεί μια από τις εννέα γυναίκες που επιλέχθηκαν στο πρόγραμμα Rising Women at the Table από το The NewNow. Επιπλέον, το όνομά της βρίσκεται στη λίστα 30 Under 30 Greece του Forbes. Είναι γνωστή για την επιτυχημένη συμμετοχή της στην Ολυμπιάδα ρομποτικής και την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην Παγκόσμια Έκθεση Νεανικής Καινοτομίας και Τεχνολογίας στη Σανγκάη.

Ο Αλέξης Τσίπρας τους καλωσόρισε στα ψηφοδέλτια γράφοντας:

«Ο διεθνούς φήμης καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Σορβόννης στο Παρίσι -και επισκέπτης καθηγητής πανεπιστημίων σε Σικάγο, Νέα Υόρκη και Κύπρο-, Γρηγόρης Γεροτζιάφας, συστρατεύεται με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο ψηφοδέλτιο της Α’ Θεσσαλονίκης. Τον καλωσορίσω».

και

«Η Διάνα Βουτυράκου είναι Ιδρύτρια της Unique Minds. Το 2018 κατέκτησε την 1η θέση στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής. Είναι η πρώτη Ελληνίδα και η νεότερη που ορίστηκε ποτέ κριτής σε Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής. Την καλωσορίζω ως υποψήφια βουλευτή στη Δυτική Αττική».

Exit mobile version