Καιρός: Σήμερα συννεφιά, από αύριο βροχές

Καιρός: Σήμερα συννεφιά, από αύριο βροχές

Ο καιρός κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας θα είναι ασταθής με βροχές και καταιγίδες στην αρχή, αλλά θα βελτιωθεί σταδιακά καθώς πλησιάζουμε στην Κυριακή του Πάσχα. Ο παραδοσιακός οβελίας θα ψηθεί σε ήπιες καιρικές συνθήκες, με τη θερμοκρασία να φτάνει έως και τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Σήμερα, αναμένεται συννεφιασμένος καιρός στην πλειοψηφία των περιοχών της χώρας με τοπικές βροχές να προβλέπονται κυρίως στα βορειότερα τμήματα, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Την Κυριακή των Βαΐων, αναμένεται να επιδεινωθεί ο καιρός με τοπικές μπόρες, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά τμήματα που βρίσκονται σε υψόμετρο μεγαλύτερο των 1.500 μέτρων.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, ο καιρός θα παραμείνει ασταθής μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη, αλλά αναμένεται να βελτιωθεί στη συνέχεια και να φτάσουμε στο Άγιο Πάσχα με ανοιξιάτικο καιρό.

Σήμερα, σε όλη την Ελλάδα αναμένεται να υπάρχουν παροδικές νεφώσεις, ενώ αυτές θα είναι πυκνότερες στα ηπειρωτικά και στο νότιο Αιγαίο. Το μεσημέρι και μετά, αναμένονται τοπικές βροχές σε περιοχές της κεντρικής και ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, τη Μακεδονία, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Επιπλέον, θα υπάρξει ελάχιστη χιονόπτωση σε ορεινές περιοχές με υψόμετρο άνω των 1500 μέτρων. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες και η ορατότητα θα είναι περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -3 έως 17-18 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία από 4 έως 19-20, στην Ήπειρο από 4 έως 18 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 18, στα Επτάνησα από 7 έως 18 και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Ανατολικοί βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν Στα ηπειρωτικά και στο Αιγαίο θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί άνεμοι, που στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι μέχρι 4 μποφόρ.

Για την Κυριακή των Βαΐων, αρχικά αναμένονται νεφώσεις και τοπικές βροχές στα ανατολικά, ενώ στη συνέχεια οι νεφώσεις θα εξαπλωθούν στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Από το απόγευμα, θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη βόρεια Εύβοια και τις Σποράδες, με χιόνια να πέφτουν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 3 με 4 και σε μερικές περιοχές του πελάγους μπορεί να φτάσουν τους 5 μποφόρ. Όσον αφορά τη θερμοκρασία, δεν αναμένονται αξιόλογες μεταβολές, με τους βόρειους τόπους να φθάνουν τους 15 έως 17 βαθμούς, τις υπόλοιπες περιοχές τους 18 έως 19 βαθμούς, ενώ μόνο στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα ενδέχεται να φτάσει κατά τόπους τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version