Κένυα: Φορτηγό έπεσε πάνω σε πεζούς και σκότωσε 30

Κένυα: Φορτηγό έπεσε πάνω σε πεζούς και σκότωσε 30

Κοντά στα σύνορα της δυτικής Κένυας με την Τανζανία, ένα φορτηγό παρέσυρε πεζούς και μοτοσικλέτες-ταξί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 10 τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με τον τοπικό αστυνομικό διοικητή, το φορτηγό έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε αυτοκίνητα και δίκυκλα κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου στην πόλη Μιγκόρι. Επιχειρείται η διάσωση των ανθρώπων που παγιδεύτηκαν κάτω από το φορτηγό, αλλά εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το φορτηγό χτύπησε δύο ακόμη άτομα σε μια γέφυρα πάνω από ποτάμι, αλλά δεν έχει ξεκινήσει ακόμη προσπάθεια διάσωσής τους. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι ο οδηγός του φορτηγού κόρναρε επανειλημμένα πριν από τη σύγκρουση. Το φορτηγό μετέφερε σακιά με ρύζι στη συνοριακή πόλη Ισεμπάνια στην Τανζανία. Βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν άτομα να λεηλατούν το ρύζι, ενώ άνθρωποι ήταν ακόμη παγιδευμένοι κάτω από το φορτηγό.

Κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα, πολλοί Κενυάτες επισκέπτονται τα χωριά τους και, δυστυχώς, τροχαία ατυχήματα συμβαίνουν συχνά. Για τον λόγο αυτό, η αστυνομία έχει καλέσει τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί και να ελέγξουν την κατάσταση των οχημάτων τους πριν ξεκινήσουν μακρινά ταξίδια.

Exit mobile version