Καιρός: Κυριακή των Βαΐων με βροχές

Καιρός: Κυριακή των Βαΐων με βροχές

Την Κυριακή των Βαΐων, ο καιρός θα είναι βροχερός κατά τόπους, με περιστασιακές βροχές στη Θεσσαλία, στη Μακεδονία και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, οι οποίες σταδιακά θα επεκταθούν στο Ιόνιο, τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στα νησιά του βορείου Αιγαίου. Από το απόγευμα, οι βροχές στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά θα ενταθούν, με περιστασιακές καταιγίδες, εκτός από την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, αναμένονται σήμερα νεφώσεις και τοπικές βροχές σε κάποιες περιοχές της χώρας, όπως η Θεσσαλία, η Μακεδονία και το νοτιοανατολικό Αιγαίο, και σταδιακά και σε άλλες περιοχές, όπως το Ιόνιο, τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιά του βορείου Αιγαίου. Από το απόγευμα, οι βροχές αναμένεται να ενταθούν και να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά, εκτός από την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Σε ορισμένες ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας είναι δυνατό να υπάρξουν χιονοπτώσεις. Τις πρωινές ώρες, η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι περιορισμένη σε ορισμένες περιοχές.

Επιπλέον, οι άνεμοι θα φυσούν με μεταβλητή ένταση στα δυτικά, ενώ στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις. Στο βόρειο Αιγαίο θα παρουσιαστούν τοπικά ισχυροί άνεμοι. Η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 15-17 βαθμούς.

Στην Αττική, αναμένεται να υπάρχουν λίγες νεφώσεις και σταδιακά θα αυξάνονται, ενώ τη νύχτα είναι πιθανό να υπάρξουν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, θα υπάρχουν νεφώσεις με πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα και στη συνέχεια μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί με ένταση 3 έως 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version