Μασσαλία: Κατέρρευσε τετραώροφη πολυκατοικία – Δύο σοβαρά τραυματίες

Μασσαλία: Κατέρρευσε τετραώροφη πολυκατοικία - Δύο σοβαρά τραυματίες

Μια τετραώροφη πολυκατοικία κατέρρευσε λίγο μετά τα μεσάνυχτα σε κεντρική συνοικία της Μασσαλίας στη Γαλλία. Μετά την κατάρρευση, οι αρχές εξέδωσαν εντολή εκκένωσης των γειτονικών κτιρίων για λόγους ασφαλείας, ενώ απέκλεισαν τους δρόμους γύρω από τη συνοικία λόγω της σκόνης που κάλυψε την περιοχή.

Ο δήμαρχος Μπενουά Παγιάν επισκέφθηκε την περιοχή και δήλωσε στους δημοσιογράφους:

«Στις 00:40 κατέρρευσε ένα κτίριο επί της οδού Τίβολι 17, παρασύροντας τμήματα γειτονικών κτηρίων …Έντεκα άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί: δύο έχουν τραυματιστεί σοβαρά και εννέα είναι σώοι, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά» και πρόσθεσε : «Υπάρχει ακόμη εστία φωτιάς στα ερείπια, η οποία μας εμποδίζει να στείλουμε διασώστες με εκπαιδευμένα σκυλιά προς αναζήτηση εγκλωβισμένων».

Αξιωματούχος της πυροσβεστικής, αμέσως μετά την κατάρρευση της τετραώροφης πολυκατοικίας δήλωσε ότι «Έχουμε περίπου 100 άνδρες στο σημείο, η προτεραιότητα είναι προφανώς να σβήσουμε τη φωτιά και να μετακινήσουμε τα ερείπια για να εντοπίσουμε τυχόν εγκλωβισμένους».

Μέχρι στιγμής δεν έχουν εξακριβωθεί τα αίτια της κατάρρευσης της πολυκατοικίας. Υπενθυμίζεται ότι τον Νοέμβριο του 2018, κατέρρευσαν δύο κτίρια σε άλλη συνοικία της Μασσαλίας και οκτώ άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους.

Exit mobile version