Ζάκυνθος: Κλείνει η διάσημη παραλία Ναυάγιο

Ζάκυνθος: Κλείνει η διάσημη παραλία Ναυάγιο

Για λόγους ασφαλείας των τουριστών, το Ναυάγιο της Ζακύνθου, μία από τις πιο διάσημες παραλίες του κόσμου, θα παραμείνει κλειστή για τους επισκέπτες του, εξ’ αιτίας των κατολισθήσεων.

Σύμφωνα με τον ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε σχετικά με το θέμα, η πρόσβαση στην παραλία θα απαγορευτεί μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2023, ώστε να προστατευθούν οι επισκέπτες κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Τα μέτρα απαγόρευσης αφορούν επίσης τη χρήση σκαφών και προβλέπονται αυστηρές κυρώσεις για τους παραβάτες, συμπεριλαμβανομένων διοικητικών κυρώσεων.

Σύμφωνα με όσα είχε αναφέρει σε προηγούμενες συνεντεύξεις του ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, είχε προτείνει η παραλία Ναυάγιο να κλείσει προληπτικά λόγω κινδύνου κατολισθήσεων λόγω διάβρωσης στα βραχώδη τμήματα γύρω από αυτήν. Μάλιστα, κατά την διενέργεια αυτοψιών είχε διαπιστωθεί ότι ο κίνδυνος κατολισθήσεων είναι εκτεταμένος. Υπενθυμίζεται ότι στις 13 Σεπτεμβρίου 2018, είχε σημειωθεί κατολίσθηση σε τρία στάδια με αποτέλεσμα τον τραυματισμό επτά ανθρώπων, από τους οποίους τρεις διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Το προληπτικό κλείσιμο της παραλίας Ναυάγιο θα ισχύει μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2023, για την προστασία των τουριστών κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, ενώ θα υπάρχουν αυστηρές κυρώσεις για τους παραβάτες.

Exit mobile version