Παραιτήθηκε ο αρεοπαγίτης Χρήστος Τζανερίκος

Παραιτήθηκε ο αρεοπαγίτης Χρήστος Τζανερίκος

Την παραίτησή του υπέβαλε ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρόεδρος του Α1 Τμήματος του ανώτατου πολιτικού δικαστηρίου Χρήστος Τζανερίκος, εξ’ αιτίας των αντιδράσεων που προκλήθηκαν από την ανοιχτή επιστολή του, με την οποία κατήγγειλε ως απαράδεκτη και αντισυνταγματική παρέμβαση στη Δικαιοσύνη την τροποποίηση της τροπολογίας του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, για την υπόθεση νομιμότητας συμμετοχής στις εκλογές, όλων των κομμάτων, και του κόμματος «Έλληνες» που έχει ιδρύσει ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Στην επιστολή παραίτησής του τονίζει πως είχε την τιμή επί 40 χρόνια να υπηρετεί το δικαστικό σώμα, αλλά αναγκάζεται να παραιτηθεί για λόγους προσωπικής αξιοπρέπειας και επαγγελματικής συνείδησης.

Πρόεδρος στο Α1 Τμήμα αναλαμβάνει η αρχαιότερη αρεοπαγίτης Ευδοξία Κιουπτσίδου, η οποία και θα προεδρεύσει στη σύνθεση των δικαστών, οι οποίοι θα κρίνουν τη νομιμότητα της συμμετοχής των κομμάτων στις προσεχείς εκλογές.

Σημειώνεται πάντως, ότι η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου, η οποία και παρέλαβε την παραίτηση του αντιπροέδρου, θα την κρατήσει, καθώς βάσει του νόμου τίθεται προθεσμία ενός μηνός, σε περίπτωση που ο παραιτηθείς ανώτατος δικαστικός αποφασίσει να ανακαλέσει. Εκτιμάται ότι ο Χρήστος Τζανερίκος δεν πρόκειται να κάνει χρήση αυτής της διάταξης, δεδομένου ότι συνταξιοδοτείται στο τέλος Ιουνίου, λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας.

Exit mobile version