Πέθανε ο Γιώργος Μπόμπολας

Πέθανε ο Γιώργος Μπόμπολας

Σε ηλικία 95 ετών «έφυγε» από τη ζωή ο εκδότης Γιώργος Μπόμπολας.

Όπως έγινε γνωστό, ο Γιώργος Μπόμπολας είχε εισαχθεί σε ιδιωτικό νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση στο πόδι.

Ο Γιώργος Μπόμπολας γεννήθηκε το 1928 στον Πειραιά, καταγόταν από τη Μεσσηνία και τη Λακωνία και ο πατέρας του πολέμησε στην Εθνική Αντίσταση ως αντάρτης του Ελληνικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού. Σε ηλικία 14 ετών συνελήφθη από τους Γερμανούς διότι έγραφε συνθήματα υπέρ της Αντίστασης στην Καστέλλα και ανέπτυξε δράση στη συνέχεια ως μέλος της ΕΠΟΝ. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και προσπάθησε να βρει εργασία στο υπουργείο Δημοσίων Έργων αλλά δεν τα κατάφερε λόγω του ότι είχε “φακελωθεί” ως κομμουνιστής. Αργότερα ίδρυσε την επιχείρηση “Τεχνοδομή”, με συνέταιρο τον μετέπειτα υπουργό Δημοσίων Έργων Ευάγγελο Κουλουμπή.

Η δραστηριότητά του επικεντρώθηκε κυρίως στον τομέα των κατασκευών, της ενέργειας και των μέσων μαζικής ενημέρωσης (ΜΜΕ), με βάση δύο επιχειρήσεις:

Την Ελλάκτωρ, η οποία δημιουργήθηκε μετά τη συγχώνευση των Άκτωρ ΑΤΕ και Ελληνικής Τεχνοδομικής ΑΕ το 1999 και την Πήγασο Εκδοτική, η οποία ελεγχόταν από τον ίδιο και κατείχε τον τηλεοπτικό σταθμό Mega Channel (σε ποσοστό 25% μέχρι τον Νοέμβριο του 2019), τις εφημερίδες “Έθνος” και “Ημερησία” (μέχρι το 2017), καθώς και μια σειρά ιστοσελίδων και περιοδικών.

Επιπλέον, κατείχε μετοχές στο Καζίνο της Πάρνηθας, στην Αττική Οδό και στα ορυχεία χρυσού στη Χαλκιδική. Ο Γιώργος Μπόμπολας ήταν παντρεμένος με τη ζωγράφο Άννα Μπόμπολα, η οποία απεβίωσε το 2013.

Exit mobile version