Προβλήματα στην τροφοδοσία των νοσοκομείων με βασικά σκευάσματα

Προβλήματα στην τροφοδοσία των νοσοκομείων με βασικά σκευάσματα

Προβλήματα παρουσιάζονται στην προμήθεια των βασικών φαρμάκων στα νοσοκομειακά φαρμακεία, τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της θεραπευτικής διαδικασίας των ασθενών.

Σύμφωνα με τους νοσοκομειακούς φαρμακοποιούς και τους εκπροσώπους των εργαζομένων, οι ελλείψεις εστιάζονται σε συγκεκριμένα φάρμακα και αυξάνονται συνεχώς, θέτοντας σε κίνδυνο την ποιότητα της φροντίδας των ασθενών και επιβαρύνοντας τους υπεύθυνους των φαρμακείων και των γιατρών με την αναζήτηση λύσεων για την κάλυψη των αναγκών τους στο νοσοκομειακό περιβάλλον και στον προγραμματισμό της θεραπείας.

Σύμφωνα με αναφορές που έχουν κατατεθεί στους αρμόδιους φορείς του υπουργείου Υγείας, στα φάρμακα που παρουσιάζονται οι ελλείψεις, περιλαμβάνεται ένα βασικό ενέσιμο διουρητικό (φουροσεμίδη), κάποιες ινσουλίνες, ηπαρίνες (αντιθρομβωτικά), ογκολογικά φάρμακα και γ-σφαιρίνη (θεραπεία για την Πρωτοπαθή (συγγενή) Ανοσοανεπάρκεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) έχει δώσει εντολή στο Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ) να διερευνήσει τη διαθεσιμότητα των δραστικών ουσιών στην ευρωπαϊκή αγορά και να διασφαλίσει την έκτακτη εισαγωγή των φαρμάκων που υπάρχει έλλειψη στα νοσοκομεία. Προβλέπεται ότι η προβληματική αυτή κατάσταση θα αποκατασταθεί στο άμεσο μέλλον.

Exit mobile version