Τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη: Σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής

Τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη: Σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής

Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών «Ρυθμίσεις σχετικά με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού – Διατάξεις για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Διατάξεις για το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα – Λοιπές ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες επείγουσες διατάξεις» συμπεριλήφθηκε η νέα τροπολογία για τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη και εισάγεται σήμερα στην ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης εισηγήθηκε νέα ρύθμιση, καθώς αντιλήφθηκε ότι το πενταμελές τμήμα του Αρείου Πάγου, βάσει της προηγούμενης τροπολογίας, θα μπορούσε να αποδεχθεί τη συμμετοχή του μορφώματος Κασιδιάρη – Κανελλόπουλου. Για να διορθώσει την αστοχία της προηγούμενης τροπολογίας, επέβαλε υποχρεωτική συμμετοχή στην απόφαση της ολομέλειας του Α1 τμήματος, δηλαδή και τα 10 μέλη.

Αυτή η ενέργεια του υπουργού προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου και προέδρου του Α1 τμήματος, Χρήστου Τζανερίκου, ο οποίος μέσω επιστολής του κατήγγειλε ως αντισυνταγματική παρέμβαση την τροποποίηση της τροπολογίας. Τελικά, ο κ. Τζανερίκος υποχρεώθηκε να παραιτηθεί, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την ανοιχτή επιστολή του.

Κατά την σημερινή συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής, την συγκεκριμένη τροπολογία αναμένεται να την καταψηφίσουν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Exit mobile version