Ισραήλ: Απαγόρευση σε Εβραίους να πηγαίνουν στο Αλ Άκσα μέχρι το τέλος του Ραμαζανιού

Ισραήλ: Απαγόρευση σε Εβραίους να πηγαίνουν στο Αλ Άκσα μέχρι το τέλος του Ραμαζανιού

Οι αρχές του Ισραήλ έχουν αναλάβει δραστικά μέτρα για να ηρεμήσουν την ένταση που έχει επικρατήσει τις προηγούμενες ημέρες και έχει κορυφωθεί με την παρέμβαση της αστυνομίας στον ιερό χώρο των μουσουλμάνων.

Με βάση ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, οι Εβραίοι επισκέπτες και τουρίστες δεν θα μπορούν να εισέρχονται στο συγκρότημα που φιλοξενεί το Τέμενος Αλ Άκσα στην Ιερουσαλήμ έως το τέλος του Ραμαζανιού, τον ιερό μήνα για τους μουσουλμάνους.

Η εισβολή της ισραηλινής αστυνομίας στον συγκεκριμένο χώρο την προηγούμενη εβδομάδα αποτέλεσε τον λόγο που εκδηλώθηκαν επιθέσεις κατά του Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας, τον Λίβανο και τη Συρία με εκτοξεύσεις ρουκετών. Η απάντηση του Ισραήλ ήρθε με τη μορφή στρατιωτικών επιδρομών. Στο παρελθόν, το Ισραήλ είχε θέσει απαγόρευση στους Εβραίους για επίσκεψη στο συγκεκριμένο συγκρότημα κατά τις τελευταίες 10 ημέρες του Ραμαζανιού.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, αναφέρεται ότι έχουν ληφθεί αυστηρά μέτρα ασφαλείας και οι επισκέψεις των Εβραίων στον συγκεκριμένο ιερό χώρο, που είναι γνωστός ως Ορος του Ναού για τους Εβραίους, θα ανασταλούν έως το τέλος του Ραμαζανιού, περίπου στις 20 Απριλίου.

Exit mobile version