Άνοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού- έντυπο Α21

Άνοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού- έντυπο Α21

Από σήμερα είναι διαθέσιμη η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 για την υποβολή αιτήσεων για την καταβολή του επιδόματος παιδιού, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ. Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι τα μέσα του Μάη.

Στη συνέχεια, η πλατφόρμα θα κλείσει προσωρινά μέχρι τις 31 Μαΐου 2023 για την επεξεργασία των αιτήσεων και την εκκαθάριση της πληρωμής του δεύτερου διμήνου του 2023.

Οι πολίτες που είναι δικαιούχοι του Επιδόματος Παιδιού, μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ, (www.idika.gr) ή μέσω της ιστοσελίδας www.opeka.gr, με την χρήση των προσωπικών κωδικών τους στο Taxisnet.

Το ποσό που θα δικαιούνται οι αιτούντες για το Επίδομα Παιδιού θα υπολογίζεται με βάση τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων που θα αναφέρονται στην αίτηση Α21 για το έτος 2023, καθώς και το οικογενειακό εισόδημα που οι δικαιούχοι είχαν κατά το φορολογικό έτος 2021. Μετά την υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος για το τρέχον έτος, θα λαμβάνονται υπόψη τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2022 για τον υπολογισμό του ποσού που δικαιούνται.

Exit mobile version