Αποφυλακίστηκε με βραχιολάκι η Εύα Καϊλή

Αποφυλακίστηκε με βραχιολάκι η Εύα Καϊλή

Χθες, Μεγάλη Παρασκευή, η Εύα Καϊλή αποφυλακίστηκε μετά από περίπου τέσσερις μήνες κράτησης λόγω της συμμετοχής της στο QatarGate και θα τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό με «βραχιολάκι». Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου μεταφέρθηκε στο σπίτι της με ιδιωτικό αυτοκίνητο, συνοδευόμενη από τον πατέρα της και τον δικηγόρο της.

Με βάση τον νόμο, επιτρέπεται η μετακίνησή της μόνο για την παρουσία της στο δικαστήριο, για επείγοντα ιατρικά θέματα και ανωτέρα βία, μετά από άδεια του εισαγγελέα. Παρόλα αυτά, δεν έχει γίνει γνωστό εάν θα μπορεί να δέχεται επισκέψεις στο σπίτι της και αν θα επιτρέπεται να χρησιμοποιεί κινητό τηλέφωνο ή σύνδεση στο διαδίκτυο, καθώς αυτές οι αποφάσεις θα ληφθούν από τις βελγικές δικαστικές αρχές.

Της έχει απαγορευτεί να ταξιδεύσει στο εξωτερικό και το διαβατήριό της κρατείται, ενώ της απαγορεύεται να επικοινωνεί με τα άτομα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο Qatargate.

Η Εύα Καϊλή ήταν η τελευταία από τους κρατούμενους που κατηγορούνταν για διαφθορά στο σκάνδαλο QatarGate, που απελευθερώθηκε από τις φυλακές του Χάρεν μετά από περίπου τέσσερις μήνες. Προηγήθηκε η αποφυλάκισή του συντρόφου της Φραντσέσκο Τζόρτζι, του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή, και του Μαρκ Ταραμπέλα, του Βέλγου ευρωβουλευτή που εμπλέκεται επίσης στην υπόθεση.

Exit mobile version