Μπάιντεν: Θα ανακοινώσει «σχετικά σύντομα» ότι θα είναι υποψήφιος πρόεδρος και το 2024

Μπάιντεν: Θα ανακοινώσει «σχετικά σύντομα» ότι θα είναι υποψήφιος πρόεδρος και το 2024

Την Παρασκευή, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε πως έχει πάρει την απόφαση να υποβάλει υποψηφιότητα για την επανεκλογή του στις προεδρικές εκλογές του 2024 και ότι σχεδιάζει να κάνει την επίσημη ανακοίνωση σχετικά με αυτό σύντομα.

Ο Τζο Μπάιντεν δεν είχε κάνει επίσημη ανακοίνωση μέχρι πρόσφατα, δημιουργώντας αβεβαιότητα στους υποστηρικτές του. Ωστόσο, πριν αρκετό καιρό, είχε αναφέρει ότι θα ανακοινώσει την απόφασή του για την υποψηφιότητά του στους πρώτους μήνες του 2023.

Παράλληλα, συνεργάτες και σύμμαχοί του είχαν ήδη αρχίσει να ετοιμάζουν προεκλογικό σχέδιο και να συγκεντρώνουν κεφάλαια για τις εκλογές του 2024, όπου ενδέχεται να αντιμετωπίσει ξανά τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, παρά τις δικαστικές του περιπέτειες.

Η ηλικία των 80 ετών πάντως, αποτελεί μεγάλο ρίσκο και ιστορική πρόκληση. Ο γιατρός του Λευκού Οίκου δήλωσε βέβαια ότι ο Μπάιντεν είναι υγιής και ικανός να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του. Ωστόσο, η ηλικία του θα τον καθιστούσε τον πιο ηλικιωμένο πρόεδρο στην ιστορία των ΗΠΑ, καθώς θα είναι 86 ετών στο τέλος μιας δυνητικής δεύτερης θητείας. Το Δημοκρατικό Κόμμα έχει μπροστά του δύσκολες προκλήσεις, καθώς προσπαθεί να διατηρήσει τον έλεγχο της Γερουσίας και να ανακτήσει αυτόν της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Exit mobile version