Μακρόν: Προσπάθεια κατεναυσμού με διάγγελμα προς τον γαλλικό λαό τη Δευτέρα

Μακρόν: Προσπάθεια κατεναυσμού με διάγγελμα προς τον γαλλικό λαό τη Δευτέρα

Μετά την έγκριση του νέου νόμου για το συνταξιοδοτικό από το Συνταγματικό Συμβούλιο και τη δημοσίευσή του στην εφημερίδα της κυβέρνησης, η αντιπολίτευση κατηγόρησε τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για αυταρχικότητα και για την βιασύνη που επέδειξε.

Τα συνδικάτα απέρριψαν την πρόσκληση για συνάντηση στο Ελιζέ και ανακοίνωσαν ότι θα εκδηλώσουν έμπρακτα την αντίδρασή τους την Πρωτομαγιά. Σε μια προσπάθεια να ελέγξει τις κοινωνικές εντάσεις, ο πρόεδρος Μακρόν θα απευθυνθεί στον γαλλικό λαό με διάγγελμα τη Δευτέρα το βράδυ.

Σύμφωνα με αναφορά του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο εσωτερικό της κυβέρνησης υπάρχει η άποψη ότι η προχθεσινή απόφαση του Συνταγματικού Συμβουλίου, που αφορούσε τη διαδικασία και όχι την ουσία της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος, αποτελεί στην πραγματικότητα την τελική επικύρωση της αύξησης της ηλικίας συνταξιοδότησης.

Οι εργατικές οργανώσεις κατηγορούν τον πρόεδρο Μακρόν ότι αγνοεί τις απόψεις των εργαζομένων και προαναγγέλλουν απεργιακές κινητοποιήσεις εν’ όψει της Πρωτομαγιάς, ιδίως στον τομέα των σιδηροδρομικών μεταφορών.

Exit mobile version