Εκτός ΣΥΡΙΖΑ ο Αλ. Γεωργούλης- Η καταγγελία και το αίτημα άρσης ασυλίας

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ ο Αλ. Γεωργούλης- Η καταγγελία και το αίτημα άρσης ασυλίας

Μια γυναίκα, υπάλληλος στη νομική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και παλιότερα στο Ευρωκοινοβούλιο, ενεργό μέλος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, κατήγγειλε ότι υπέστη παρενόχληση και κακοποίηση από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες. Η Χαριλάου Τρικούπη εκφράζει την ενόχλησή της για τη διαρροή του ονόματος της καταγγέλλουσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η καταγγελία αφορά το 2020, σε μια περίοδο που η καταγγέλλουσα δεν είχε ενταχθεί στο κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη.

Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, κατά την έναρξη των εργασιών της ολομέλειας στο Στρασβούργο, δήλωσε ότι υπάρχει αίτημα από τις βελγικές αρχές για άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή και το σχετικό αίτημα παραπέμφθηκε στην επιτροπή νομικών υποθέσεων.

Ο Αλέξης Γεωργούλης χαρακτήρισε την καταγγελία «καταφανώς ψευδής και συκοφαντική (…)».

Ο ίδιος, απέναντι σε αυτήν «την ψευδή και προσβλητική επίθεση, που πραγματοποιείται – μάλλον όχι τυχαία – λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές», προτίθεται να δώσει τη μάχη του στη δικαιοσύνη, «για την αλήθεια και την αποκατάσταση του ονόματός μου, αιτούμενος ο ίδιος την άρση της ευρωβουλευτικής μου ασυλίας» και επειδή δεν θέλει να επηρεάσει τον αγώνα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, όπως λέει, θέτει τον εαυτό του στη διάθεση των οργάνων του κόμματος και υποβάλλει την παραίτησή του από μέλος του κόμματος και από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Exit mobile version