ΗΠΑ: Εγκρίθηκε η πώληση εξοπλισμού για F-16 στην Τουρκία

ΗΠΑ: Εγκρίθηκε η πώληση εξοπλισμού για F-16 στην Τουρκία

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενημέρωσε το Κογκρέσο για την έγκριση της πώλησης εξαρτημάτων που αφορούν την ασφάλεια των πτήσεων των μαχητικών F-16 στην Τουρκία. Πρόκειται για ένα προηγούμενο αίτημα αγοράς αμυντικού εξοπλισμού, το οποίο ανέρχεται σε περίπου 260 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό το αίτημα δεν σχετίζεται με το αίτημα για αναβάθμιση των κιτ εκσυγχρονισμού και αγοράς νέων μαχητικών, το οποίο ανέρχεται σε περίπου 20 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ως προς το δεύτερο αίτημα, η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν έχει στείλει επίσημη ειδοποίηση στο Κογκρέσο, καθώς συνεχίζει να λαμβάνει υπόψιν τις έντονες αντιδράσεις των κορυφαίων Αμερικανών νομοθετών.

Η ειδοποίηση που στάλθηκε στο Κογκρέσο αφορά την αναβάθμιση των ραντάρ και του λογισμικού των ηλεκτρονικών συστημάτων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Πτήσεων (OFP) με την ικανότητα Automatic Ground Collision Avoidance System (AGCAS).

Σύμφωνα με το Reuters, εάν το πακέτο αυτό εγκριθεί από το Κογκρέσο, θα είναι η πρώτη σημαντική στρατιωτική πώληση στην Τουρκία που έχει εγκριθεί από το Κογκρέσο εδώ και χρόνια.

Exit mobile version