Ρεύμα: Αυξήσεις στους λογαριασμούς έως 76 ευρώ από 1η Μαΐου

Ρεύμα: Αυξήσεις στους λογαριασμούς έως 76 ευρώ από 1η Μαΐου

Τα νοικοκυριά θα αντιμετωπίσουν μια ακόμη αύξηση στους λογαριασμούς τους για το ρεύμα από την 1η Μαΐου, εξαιτίας μιας νέας απόφασης που επιβάλλει επιπλέον χρεώσεις στις ρυθμιζόμενες τιμές από τους παρόχους.

Πριν καλά – καλά λήξει η ενεργειακή κρίση και οι συνεπειές της στα τιμολόγια του ρεύματος, τα νοικοκυριά θα υποστούν νέες κρυφές αυξήσεις μέσω της αναπροσαρμογής των δικτυακών τελών που χρεώνονται στους λογαριασμούς τους και καταλήγουν στα ταμεία του ΔΕΔΔΗΕ. Το συγκεκριμένο τέλος, που αυξάνεται, προορίζεται για επενδύσεις και άλλες δαπάνες του ΔΕΔΔΗΕ.

Σύμφωνα με υπολογισμούς που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο, οι πρόσφατες αλλαγές στις τιμές του ρεύματος θα έχουν ως αποτέλεσμα να αυξηθούν κατά 7,5% οι ετήσιες χρεώσεις στους λογαριασμούς των νοικοκυριών που έχουν μέση κατανάλωση 3.750 kWh και τριφασική παροχή ισχύος 25 KVA. Βάσει των υπολογισμών, ένα μέσο νοικοκυριό, από την 1η Μαΐου και έως το τέλος του 2023, αντί για την αρχική χρέωση των 98 ευρώ, θα κληθεί να πληρώνει 174 ευρώ ετησίως.

Exit mobile version