Tραγωδία στην Υεμένη με 85 νεκρούς – Ποδοπατήθηκαν σε ουρά ανθρωπιστικής βοήθειας

Tραγωδία στην Υεμένη με 85 νεκρούς – Ποδοπατήθηκαν σε ουρά ανθρωπιστικής βοήθειας

Σοκαριστικές εικόνες καταγράφονται στη Σανάα της Υεμένης, όπου εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε ουρές για να λάβουν ανθρωπιστική βοήθεια. Η μεγάλη συρροή πλήθους οδήγησε σε συνθήκες ασφυξίας, με αποτέλεσμα 85 άνθρωποι να ποδοπατηθούν και να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι 322 να τραυματιστούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί Υεμενίτες, ταλαιπωρημένοι και εξαθλιωμένοι μετά από χρόνια πολέμου, είχαν συγκεντρωθεί στο κέντρο διανομής βοήθειας ενόψει του Έιντ αλ Φιτρ, που είναι μια από τις πιο σημαντικές γιορτές για τους μουσουλμάνους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, που μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων SABA, τα θύματα της τραγωδίας αυτής, που αποτελεί μία από τις χειρότερες των τελευταίων δέκα ετών, διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της πρωτεύουσας. Επιπλέον, οι διοργανωτές της εκδήλωσης για τη διανομή βοήθειας συνελήφθησαν.

Από το 2014, η Υεμένη, η φτωχότερη χώρα της αραβικής χερσονήσου, μαστίζεται από τον πόλεμο μεταξύ των Χούθι, ανταρτών σιιτών που στηρίζονται στο Ιράν, και των δυνάμεων της κυβέρνησης που αναγνωρίζεται διεθνώς και υποστηρίζεται από στρατιωτική συμμαχία με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία.

Exit mobile version