Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα για τα 56 χρόνια από την επιβολή της χούντας

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα για τα 56 χρόνια από την επιβολή της χούντας

Με αφορμή την συμπλήρωση 56 ετών από την επιβολή της δικτατορίας στη χώρα μας, ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε μήνυμα για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης, απαντώντας στην ανάρτηση που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον λογαριασμό του στο Facebook, όπου, για την θλιβερή μέρα του πραξικοπήματος της χούντας, χρησιμοποίησε την φράση «τιμούμε τη σημερινή επέτειο», που στην προσπάθεια να διορθωθεί, αντικαταστάθηκε με το εξίσου προβληματικό: «υποδέχονται την επέτειο».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Αλ. Τσίπρα:

«21 Απριλίου

Δεν ξεχνάμε τους επίορκους που τσαλαπάτησαν με τα τανκς τη δημοκρατία. Τους δεσμοφύλακες του λαού μας, που άνοιξαν τις φυλακές και τα ξερονήσια σε όσους στάθηκαν απέναντι στην ωμή βία. Όσους δεν παραδέχτηκαν την ήττα και έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους για μια ελεύθερη και δημοκρατική πατρίδα.

Αυτούς τιμάμε.

Όχι την επέτειο της κατάλυσης της δημοκρατίας.

Και δεν ξεχνάμε επίσης και τι μας οδήγησε στην 21η Απρίλη.

Το μετεμφυλιακό καθεστώς της υποτέλειας και της αδικίας, ο διαχωρισμός των Ελλήνων σε εθνικόφρονες και μη, το φακέλωμα, η καταστολή, οι διώξεις των «αντιφρονούντων», η φίμωση της ενημέρωσης, η διάβρωση του κράτους, η αποστασία, έστρωσαν το δρόμο στη χούντα.

Γιατί μόνο αν δεν ξεχάσουμε θα μπορούμε να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη, πάντα και παντού».

Exit mobile version