Συνάντηση Τσίπρα-Σολτς στο Βερολίνο

Σε συνάντηση που είχαν χθες στην έδρα του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), στο Βερολίνο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, συζήτησαν τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη και στον κόσμο, το προτεινόμενο σχέδιο προοδευτικής διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, την εξωτερική πολιτική και την αναγκαιότητα για συνεργασία όλων των προοδευτικών δυνάμεων για να αντιμετωπιστεί η απειλή της ακροδεξιάς.

Στις δηλώσεις του ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε:

«είχαμε την ευκαιρία να κουβεντιάσουμε και για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις και τονίσαμε την ανάγκη της συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων και σε κάθε χώρα ξεχωριστά αλλά και στο ευρωκοινοβούλιο, ιδιαίτερα δε σε μια περίοδο όπου η δεξιά συνεργάζεται με την ακροδεξιά σε μια σειρά από χώρες και αυτό αποτελεί μια μεγάλη απειλή για την Ευρώπη».

και συμπλήρωσε :«για μια προοδευτική κυβέρνηση στην Ελλάδα που θα αναλάβει το δύσκολο έργο της ανάταξης της οικονομίας και της στήριξης της κοινωνίας. Που θα επαναφέρει στην Ελλάδα τους κανόνες του κράτους δικαίου και θα αφήσει πίσω τις πελατειακές πρακτικές της διαφθοράς και της αναξιοκρατίας».

Exit mobile version