ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: Ζητά ντιμπέιτ Μητσοτάκη-Τσίπρα και διαφάνεια στις δημοσκοπήσεις

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: Ζητά ντιμπέιτ Μητσοτάκη-Τσίπρα και διαφάνεια στις δημοσκοπήσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται να καταθέσει σήμερα στη Διακομματική Επιτροπή τρία αιτήματα.

Το πρώτο αφορά τη διεξαγωγή ντιμπέϊτ μεταξύ των πολιτικών αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Ο ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει επίσημα το θέμα ενός ντιμπέιτ ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κάτι που ενώ ο Αλ. Τσίπρας το ζητά συνεχώς και μετ’ επιτάσεως, ο Κυρ. Μητσοτάκης το αποφεύγει συστηματικά. Η κ. Τσαπανίδου έχει ζητήσει να πραγματοποιηθούν δυο τηλεμαχίες σε εθνική εμβέλεια: μια με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, αλλά και μια δεύτερη μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Το δεύτερο αίτημα έχει σχέση με την ισότιμη μεταχείριση των κομμάτων για τον χρόνο κάλυψης των θέσεών τους σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης, κάτι που προφανώς δεν ισχύει σήμερα, καθώς η κυβέρνηση και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας σχεδόν μονοπωλούν τον τηλεοπτικό χρόνο στα 6 ιδιωτικά κανάλια.

Τέλος, το τρίτο αίτημα αφορά τις εταιρίες δημοσκοπήσεων, από τις οποίες ζητείται να υπηρετήσουν με διαφάνεια το έργο τους. Για το λόγο αυτό η κ. Τσαπανίδου ζητά από τις δημοσκοπικές εταιρίες από σήμερα και στο εξής, να αναρτούν και τα πρωτογενή και αστάθμητα δεδομένα των ερευνών τους.

Exit mobile version