Καιρός σήμερα: Επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες

Καιρός σήμερα: Επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες προβλέψεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και του meteo.gr, για σήμερα προβλέπεται ότι θα υπάρξουν βροχές και καταιγίδες σήμερα σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, κυρίως στις περιοχές του Κεντρικού και Βορείου Αιγαίου.

Η αλλαγή του καιρού οφείλεται στη νοτιοανατολική κίνηση μιας ατμοσφαιρικής διαταραχής στη μέση τροπόσφαιρα, η οποία κινείται από τα Βορειοδυτικά Βαλκάνια προς τη χώρα μας.

Αναλυτικά, για σήμερα 26/4, προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά και στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο, λίγες χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους, πτώση της θερμοκρασίας (κυρίως ως προς τις μέγιστες) έως και 5 βαθμούς και σταδιακή μεταβολή των ανέμων από νοτιοδυτικοί σε βορειοδυτικούς με σταδιακή ενίσχυση έως 6 μποφόρ.

Σήμερα οι θερμοκρασίες θα διαφέρουν ανά περιοχή στη Βόρεια Ελλάδα. Συγκεκριμένα, στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθούν από 3 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές του Βορρά Ελλάδας θα κυμανθούν από 4 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία, οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 4 έως 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο από 5 έως 19 βαθμούς Κελσίου και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 4 έως 22-23 βαθμούς Κελσίου. Στα Επτάνησα, οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 7 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Όσον αφορά τους ανέμους, αναμένονται αρχικά νοτιοδυτικοί/δυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ και σταδιακή στροφή σε βορειοδυτικούς άνεμους με ένταση έως 6 μποφόρ.

Exit mobile version