Μητσοτάκης: Διεκδικεί αυτοδυναμία, ντιμπέϊτ με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς

Μητσοτάκης: Διεκδικεί αυτοδυναμία, ντιμπέϊτ με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς

Σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στον Αντώνη Σρόιτερ στον Alpha, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, διαψεύδοντας την φημολογία ότι θα επέστρεφε κατευθείαν τη διερευνητική εντολή, δήλωσε ότι θα παραλάβει κανονικά την εντολή μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Δήλωσε ότι δεν θα δεχτεί σενάρια διακυβέρνησης που να μην έχουν την πλειοψηφία της Βουλής. Όπως είπε: «Διεκδικώ αυτοδυναμία. Πολύ δύσκολο στην πρώτη κάλπη, αλλά θα θέσει το πλαίσιο για να την πετύχουμε στη δεύτερη κάλπη».

Όσον αφορά την πρόταση για debate που του έχει απευθύνει ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε τη γνωστή του θέση: «Το debate που πρέπει να γίνει είναι με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Το επιδιώκω προσωπικά πολύ και το θέλω. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το σύστημά μας είναι κοινοβουλευτικό. Και με την απλή αναλογική να δούμε τι εννοούν με την προοδευτική διακυβέρνηση. Να θυμίσω ότι ο κ. Τσίπρας έλεγε τα ανάποδα όταν κάποτε συζητείτο το ντιμπέιτ μεταξύ των δύο πρώτων. Η πρώτη κάλπη, της απλής αναλογικής πρέπει να έχει ντιμπέιτ με όλους. Στις δεύτερες κάλπες υπάρχει λογική γιατί κάποιος θα πάρει το μπόνους»

Exit mobile version