Βόλος: Από ηλεκτροπληξία έχασε τη ζωή της η14χρονη που ήταν 6 μήνες σε ΜΕΘ

Βόλος: Από ηλεκτροπληξία έχασε τη ζωή της η14χρονη που ήταν 6 μήνες σε ΜΕΘ

Σύμφωνα με την προκαταρκτική εξέταση που είχε διατάξει η Εισαγγελέας Ανηλίκων για να διερευνηθούν τα αίτια θανάτου 14χρονης από τον Βόλο, που έφυγε από τη ζωή έπειτα από 6 μήνες στη ΜΕΘ, όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι το 14χρονοκορίτσι πέθανε από ηλεκτροπληξία.

Η 14χρονη είχε υποστεί ανακοπή τον Ιανουάριο του 2022 μέσα στο μπάνιο του σπιτιού της και νοσηλευόταν για 6 μήνες εγκεφαλικά νεκρή στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Οι συγγενείς του κοριτσιού, όταν το μετέφεραν τα ξημερώματα της 4ης Ιανουαρίου του 2022 στο Νοσοκομείο του Βόλου, είπαν στους γιατρούς ότι είχε πάθει ηλεκτροπληξία ενώ ήτανστο μπάνιο. Κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς τους να τη βγάλουν έξω από το μπάνιο, και οι ίδιοι χτυπήθηκαν από το ρεύμα.

Η μικρή μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Βόλου, χωρίς σφυγμό και με ανακοπή καρδιάς και μετά τις προσπάθειες ανάνηψης, μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο. Στην έκθεση εισαγωγής δεν αναφέρθηκε ότι είχε τραυματιστεί, ενώ η έρευνα της Αστυνομίας και του ΔΕΔΔΗΕ στο σπίτι της μικρής ανέδειξε ότι γινόταν ρευματοκλοπή.

Στο Ιπποκράτειο διαγνώστηκε οίδημα στον εγκέφαλο της μικρής, από την πτώση της στο μπάνιο. Δεν βρέθηκε σημείο εισόδου και εξόδου ηλεκτρικού ρεύματος στο σώμα της, ενώ δεν διαπιστώθηκαν σημαντικά ευρήματα στον εγκέφαλο εκτός από το οίδημα.

Οι έρευνες στο σπίτι απέδειξαν ότι η κατάσταση είναι ακραία επικίνδυνη, καθώς τα καλώδια από τον εξωτερικό στύλο της ΔΕΗ είναι εκτεθειμένα και απροστάτευτα μέσα στο σπίτι, απειλώντας την ασφάλεια όσων βρίσκονται μέσα σε αυτό.

Ως αποτέλεσμα, η έρευνα παίρνει μια διαφορετική κατεύθυνση και υπάρχει πιθανότητα να κληθεί ο παππούς της 14χρονης, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του σπιτιού, για να καταθέσει. Επίσης, δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα να ασκηθούν δικαστικές διώξεις για θανατηφόρα έκθεση του παιδιού.

Οι έρευνες στο σπίτι απέδειξαν ότι η κατάσταση είναι άκρως επικίνδυνη, καθώς τα καλώδια από τον εξωτερικό στύλο της ΔΕΗ είναι εκτεθειμένα και απροστάτευτα μέσα στο σπίτι, απειλώντας την ασφάλεια όσων βρίσκονται μέσα σε αυτό.

Κατόπιν αυτών, η έρευνα παίρνει μια διαφορετική κατεύθυνση και υπάρχει πιθανότητα να κληθεί ο παππούς της 14χρονης, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του σπιτιού, για να καταθέσει. Επίσης, δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα να ασκηθούν δικαστικές διώξεις για θανατηφόρα έκθεση του παιδιού.

Exit mobile version