Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας και τοπικές βροχές στα βορειοανατολικά

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας και τοπικές βροχές στα βορειοανατολικά

Σήμερα αναμένονται αρχικά τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες σε ορισμένες περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν σταδιακά. Στις υπόλοιπες περιοχές, αναμένονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα ορεινά τμήματα. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν κατά τις βραδινές ώρες.

Οι προβλεπόμενες θερμοκρασίες για σήμερα είναι οι εξής: στη Δυτική Μακεδονία αναμένεται να κυμανθούν από 0 έως 17 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 1 έως 22 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 1 έως 22 βαθμούς, στην Ήπειρο από 0 έως 21 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 21-22 βαθμούς, στα Επτάνησα από 9 έως 19 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 7 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 6 μποφόρ σήμερα.

Στην Αττική αναμένεται να επικρατήσει ηλιόλουστος καιρός με πιθανότητα πρόσκαιρων νεφώσεων σε μεμονωμένες περιοχές. Οι βορειοδυτικοί άνεμοι θα φτάνουν εντάσεις έως 3-4 μποφόρ και πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ στα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου, χαμηλότερα όμως κατά 2-3 βαθμούς στα βόρεια και δυτικά της περιοχής.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι βορειοδυτικοί άνεμοι θα φτάνουν εντάσεις έως 4-5 μποφόρ γενικά. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version