Δολοφονία Καραϊβάζ: Άλλα τρία άτομα στο στόχαστρο των Αρχών

Δολοφονία Καραϊβάζ: Άλλα τρία άτομα στο στόχαστρο των Αρχών

Νέες πληροφορίες για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ αποκαλύπτονται μετά τη σύλληψη δύο ατόμων, ενός 48χρονου και ενός 40χρονου αδελφού τους, σε σχέση με την υπόθεση. Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι εκτελεστές είχαν προγραμματίσει να δολοφονήσουν τον δημοσιογράφο μία μέρα πριν από την 9η Απριλίου του 2021 και είχαν χρησιμοποιήσει δύο οχήματα, ένα BEVERLY και ένα βαν, τα οποία εντοπίστηκαν σε κάμερες ασφαλείας να κινούνται στους ίδιους χρόνους και τόπους την προηγούμενη ημέρα. Ωστόσο, ο δημοσιογράφος είχε φύγει από το σπίτι του νωρίτερα από ό,τι συνήθως και οι δράστες δεν κατάφεραν να τον επιτεθούν.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται επίσης τα ονόματα τριών ακόμα ατόμων, για τα οποία δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για τη σύλληψή τους, αλλά χρησιμοποιήθηκαν δύο «επιχειρησιακά» κινητά τηλέφωνα που αγοράστηκαν από ένα κατάστημα στους Αμπελόκηπους, το οποίο συνδέεται με ένα από τα τρία άτομα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία. Ωστόσο, αυτό το άτομο δεν κατηγορείται στην παρούσα φάση.

Η αστυνομία εντόπισε τα ίχνη των δραστών από το λευκό βαν που χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία, και φέρεται να το οδηγούσε ο 48χρονος που συνελήφθη. Ο άντρας αυτός είχε κληθεί προηγουμένως από τη ΓΑΔΑ για να δώσει εξηγήσεις για το γεγονός ότι το βαν βρισκόταν κοντά στο σπίτι του Καραϊβάζ την επίμαχη ημέρα, αλλά απάντησε ότι δεν θυμάται. Από την εξέταση της ιδιοκτήτριας και των υπαλλήλων της εταιρείας καθαρισμού, προέκυψαν στοιχεία που συνδέουν τον άντρα με το βαν την ημέρα της δολοφονίας.

Η εταιρεία καθαρισμού αποκάλυψε ότι το όχημα οδηγούσε αυτός ο άντρας και ότι δεν είχε αναλάβει καμία εργασία στη συγκεκριμένη περιοχή της Αττικής εκείνη την ημέρα. Ο 48χρονος δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει την παρουσία του στην περιοχή του Αλίμου, την ημέρα της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, αποδίδοντας την παρουσία του βαν στους συγκεκριμένους τόπους και χρόνους, σε σύμπτωση. Η αστυνομία παραμένει σε επαγρύπνηση, συλλέγοντας περισσότερα στοιχεία για το παρελθόν του συλληφθέντα, καθώς και για το ποια ήταν η ακριβής του παρουσία στο σημείο της δολοφονίας του δημοσιογράφου.

Εξετάζεται επίσης η πιθανότητα συνεργασίας με άλλα άτομα και ο συνεργάτης του στην εταιρεία καθαρισμού έχει κληθεί για κατάθεση στην αστυνομία. Η έρευνα συνεχίζεται ενώ οι δύο συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή.

Exit mobile version