Πρωτομαγιά: οι 24ωρες υπηρεσίες των ΜΜΜ

Πρωτομαγιά: οι 24ωρες υπηρεσίες των ΜΜΜ

Την Πρωτομαγιά, οι εργαζόμενοι στο μετρό, τον ηλεκτρικό (ΗΣΑΠ) και το τραμ ανακοίνωσαν 24ωρη απεργία, ενώ τα τρόλεϊ και τα λεωφορεία θα λειτουργήσουν κανονικά. Στη Θεσσαλονίκη, τα ΜΜΜ θα λειτουργήσουν κανονικά και δεν αναμένονται διακοπές στις μετακινήσεις των πολιτών.

Η ανακοίνωση των εργαζόμενων στα μέσα σταθερής τροχιάς

«Μπορεί να έχουν περάσει πολλά χρόνια (137) από εκείνη την αιματοβαμμένη Πρωτομαγιά του Σικάγο, οι αγώνες όμως για ανθρώπινα εργασιακά δικαιώματα (τα οποία έχουν πληγεί βάναυσα τα τελευταία χρόνια), δεν είναι μόνο επίκαιροι αλλά και απαραίτητοι! Τα Σωματεία μας, αποτίνουν φόρο τιμής στην ιερή αυτή ημέρα και ενώνουν τη φωνή τους με όλες τις συλλογικότητες, ενάντια στη φτωχοποίηση και εξαθλίωση που έχουν οδηγήσει το λαό όλες οι μέχρι τώρα εφαρμοσμένες αντεργατικές διατάξεις της νεοφιλελεύθερης Κυβέρνησης.

Ζητάμε:

Πώς θα κινηθούν λεωφορεία και τρόλεϊ

Την ημέρα της Πρωτομαγιάς, λεωφορεία και τρόλεϊ θα λειτουργούν από τις 09:00 έως τις 21:00, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ και της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ. Κατά τη διάρκεια της βάρδιας, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα είναι ακινητοποιημένα από την έναρξη έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Ωστόσο, τα ΚΤΕΛ θα λειτουργούν κανονικά.

Μέσα μεταφοράς στη Θεσσαλονίκη

Λόγω της απεργίας που προκήρυξαν το Γενικό Συνδικάτο Εργαζομένων της Ελλάδας (ΓΣΕΕ) και η Ένωση Καθαριστριών Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), τα αστικά λεωφορεία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) θα κυκλοφορήσουν τη Δευτέρα, 1η Μαΐου 2023 με προσωπικό ασφαλείας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΣΘ, τα δρομολόγια των ειδικά διασκευασμένων οχημάτων εξυπηρέτησης των ατόμων με αναπηρίες καθώς και η νυχτερινή γραμμή Ν1 που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο Νυχτερινό θα λειτουργήσουν κανονικά.

Exit mobile version