Σέρρες: «Το μωρό ήταν σε κατάσταση σοκ»

Σέρρες: «Το μωρό ήταν σε κατάσταση σοκ»

Συγκλονιστικό συμβάν σημειώθηκε στις Σέρρες, όταν ο αστυνομικός Δημήτρης Μελίρρυτος διέσωσε έναν παππού και την εγγονή του από ένα χείμαρρο. Ο αστυνομικός περιέγραψε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha το συμβάν λέγοντας:

«Ξαφνικά, ακούσαμε κραυγές, κάποιος να φωνάζει: «Βοήθεια! Βοήθεια! Βοήθεια!». Σταμάτησα τη μηχανή, κατέβηκα και παρατήρησα μέσα στο ποτάμι να υπάρχει ένας ηλικιωμένος κύριος και να προσπαθεί μαζί με το μικρό του κοριτσάκι να κρατηθούν στην επιφάνεια, γιατί ήταν πολύ βαθύ το νερό. Χωρίς να σκεφτώ και εγώ τίποτα, κατευθείαν, άφησα τη μηχανή, πήρα φόρα, βούτηξα μέσα».

Σύμφωνα με τον αστυνομικό, το μωρό ήταν σε κατάσταση σοκ, αλλά κατάφερε να το βγάλει από το νερό και να το παραδώσει στον συνάδελφό του.

Ο παππούς της 3χρονης Άννας Μαρίας Ορέστης Δεμερτζής, ο οποίος έχει ηλικία 69 ετών, ευχαρίστησε τον αστυνομικό για την πράξη του μέσω του Alpha, λέγοντας: “Πέρασα είχα και το μικρό μαζί μου, πέρασα από κει και βούλιαξε το μηχανάκι στη λάσπη. Πήγα να κατεβώ κάτω από το μηχανάκι, με τράβηξε και πήγα πιο βαθιά στο νερό. Δεν μπορούσα να ανέβω επάνω. Μετά φωνάζω: «Βοήθεια». Τα παιδιά της αστυνομίας εκεί ήταν, καλά που ήταν εκεί, και ήρθε ένας και βοήθησε. Πήρε το μικρό το πήγε επάνω δηλαδή, μετά ξαναήρθε. Πολύ ευχαριστώ, πάρα πολύ, να είναι καλά ο άνθρωπος”.

Ο αστυνομικός Δημήτρης Μελίρρυτος, που διέσωσε τον παππού και την εγγονή από τον χείμαρρο, αναφέρει ότι “με το δεξί του χέρι κρατούσε το μωρό έξω από την επιφάνεια ο άνθρωπος, ο καημένος κρατιόταν με το αριστερό του χέρι με το μηχανάκι. Στα ένα-δύο λεπτά θα τους είχε παρασύρει το ρεύμα και θα είχαν χαθεί”.

Η πρωτοβουλία του αστυνομικού Μελίρρυτου να εισέλθει στον χείμαρρο και να διασώσει τον παππού και την εγγονή του αποδεικνύει την ανθρωπιά και τον επαγγελματισμό των ελληνικών αστυνομικών δυνάμεων. Η παρέμβασή του είχε ως αποτέλεσμα τη σωτηρία δύο ανθρώπων από τον βίαιο χείμαρρο και την επιβράβευση του αξιωματικού από την αστυνομία.

Exit mobile version