Βελόπουλος: τον καταγγέλουν για “φακελάκια” και μαύρο χρήμα

Βελόπουλος: τον καταγγέλουν για "φακελάκια" και μαύρο χρήμα

Υπάρχουν κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος στην Ελληνική Λύση και ερωτήματα για το πού πήγαιναν τα χρήματα που δόθηκαν από βουλευτές, όπως οι Μυλωνάκης και Αλεξοπούλου. Υπήρχαν και άλλοι βουλευτές που έδιναν 500 ευρώ τον μήνα σε φάκελο, ενώ υπήρξε προσπάθεια να δωροδοκηθούν βουλευτές για να αποστατήσουν από το κόμμα. Αυτές οι κατηγορίες πυκνώθηκαν και οδήγησαν σε αναταραχές και αποχωρήσεις από το κόμμα.

Η Αρχή για την Καταπολέμηση του Μαύρου Χρήματος έχει ήδη παρέμβει και ζητά την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης, ενώ υπάρχει και εισαγγελική παρέμβαση. Το φως έρχεται στα σκοτεινά μέρη του κόμματος με την αποκάλυψη επιχειρημάτων για την αγοραία επιρροή και τη διάθεση χρημάτων σε αντάλλαγμα για ψήφους και αποστάσεις.

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Βελόπουλος κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι προσπαθεί να διαλύσει την Ελληνική Λύση προκειμένου να αποφύγει να χάσει τις εκλογές. Ωστόσο, η κατηγορία αυτή δεν βρήκε αρκετή στήριξη από τους υπόλοιπους πολιτικούς φορείς και τα μέσα ενημέρωσης.

Το θέμα του ενδεχόμενου ξεπλύματος χρήματος στην Ελληνική Λύση παραμένει ανοικτό και συνεχίζει να απασχολεί την κοινή γνώμη και τους πολιτικούς φορείς. Η εισαγγελική παρέμβαση για τη διερεύνηση της υπόθεσης και οι αλληλοκατηγορίες από τους βουλευτές της Ελληνικής Λύσης έχουν δημιουργήσει έντονο κλίμα ανασφάλειας για το μέλλον του κόμματος και των βουλευτών του.

Τα προβλήματα της Ελληνικής Λύσης όμως δεν σταματούν εδώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία που ανέλαβε τη χρηματοδότηση της πολιτικής εκστρατείας του κόμματος, παρουσιάζεται να συνδέεται με παλαιότερες υποθέσεις διαφθοράς και απάτης. Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια εταιρεία που είχε αναλάβει την κατασκευή ενός αθλητικού κέντρου στον Εύοσμο, την οποία κατηγόρησε η εισαγγελία για απάτη και παράβαση των κανόνων ανταγωνισμού.

Παράλληλα, υπάρχουν και αναφορές για προσπάθειες δωροδοκίας βουλευτών της Ελληνικής Λύσης, προκειμένου να εγκαταλείψουν το κόμμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν προταθεί αποζημιώσεις ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ σε βουλευτές που αποχωρήσουν από το κόμμα και συντηρούνται σε κυβερνητικές θέσεις, όπως για παράδειγμα το πόστο του υφυπουργού Υγείας.

Στη συνέντευξη που έδωσε ο Αντώνης Μυλωνάκης αναφέρθηκε στα χρήματα που δίνονταν στους βουλευτές της Ελληνικής Λύσης, δήλωσε:

“Οκτακόσιες χιλιάδες ευρώ είναι η επιχορήγηση το χρόνο, 200 χιλιάδες είναι για τα ιδρύματα. Είναι μετά τα χρήματα τα οποία δίνουν οι βουλευτές, γιατί αυτά φορολογούνται στους βουλευτές. Εμείς δίνουμε 1.500 το μήνα, 1.000 ευρώ τα παίρνει το κόμμα κατευθείαν από τη μισθοδοσία και τα 500 είναι είναι μαύρα σε ένα φάκελο. Δεν προβλέπεται πάνω από 1.000 ευρώ, αν δείτε αυτά που σημειώνουμε όταν πάει στο λογιστήριο της Βουλής δεν μπορεί να πάρει πάνω από 1.000. Εικάζω ότι χρησιμοποιούνται για το κόμμα αλλά δεν πρέπει να ξέρουμε τι γίνεται; Δεν κατηγορώ κανέναν” είπε, έχοντας ωστόσο αφήσει τα πρώτα βέλη και τις υπόνοιες ότι κάτι πάει στραβά. Πρόσθεσε δε ότι όλα τα παραπάνω τα λέει γιατί έχασε την εμπιστοσύνη του στο κόμμα- μετά την πολιτική εξορία την οποία τού επέβαλε ο Κυριάκος Βελόπουλος-και πως θα ζητήσει να γίνει έλεγχος στην Ελληνική Λύση για το που πήγαν τα χρήματα. “Εγώ δεν κατηγορώ κανέναν. Με κατηγορεί (σ.σ ο Κ. Βελόπουλος) ότι είμαι διεφθαρμένος και σκουπίδι. Άρα πρέπει να δικαιολογήσει ότι είμαι διεφθαρμένος”.

Exit mobile version