Καιρός: Επιδείνωση με βροχές και ισχυρούς ανέμους μέχρι την Πέμπτη

Καιρός: Επιδείνωση με βροχές και ισχυρούς ανέμους μέχρι την Πέμπτη

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο για επερχόμενη επιδείνωση του καιρού. Αναμένεται να σημειωθεί κακοκαιρία από το απόγευμα από τα δυτικά, με έντονες βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους θα συνοδεύονται από συχνές αστραπές και χαλαζοπτώσεις, ενώ θα υπάρξουν και προσωρινά θυελλώδεις άνεμοι.

Σύμφωνα με το δελτίο της ΕΜΥ, αναμένονται έντονες βροχές και καταιγίδες σήμερα Τρίτη (02-05-2023) από το απόγευμα στην περιοχή του Ιονίου και προς το βράδυ στην Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά, τη Θεσσαλία (κυρίως τα δυτικά τμήματα) και την Πελοπόννησο.

Επιπλέον, αύριο Τετάρτη (3 Μαΐου), αναμένεται ισχυρή καιρική επιδείνωση σε αρκετές περιοχές της χώρας. Στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία, τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά από το πρωί. Στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, την κεντρική Στερεά και τη δυτική και βόρεια Πελοπόννησο, τα έντονα φαινόμενα θα διαρκέσουν έως και τις απογευματινές ώρες. Από τις μεσημβρινές ώρες, η κακοκαιρία θα πλήξει την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Την Πέμπτη (4 Μαΐου), αναμένεται να εξασθενήσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, αλλά ο καιρός θα παραμείνει ασταθής, με πιθανές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες και στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα.

Exit mobile version